KantoorKaravaan. Foto: Facebook

KantoorKaravaan. Foto: Facebook

Wat zie jij voor je wanneer je jouw ogen sluit en je jouw ideale werkplek voorstelt? Midden in de natuur in een een vintage caravan die is omgebouwd tot kantoor? Compleet met WiFi en een koffiezetapparaat? Voorzien van energie door zonnepanelen? Lijkt dat je wat? Dan is er goed nieuws, want je kunt nu zo’n flexplek in de natuur boeken en vanuit daar in alle rust aan je projecten werken.

[adrotate banner=”42″]

De KantoorKaravaan

De KantoorKaravaan biedt 33 inspirerende mobiele kantoorplekken in de natuur. Op dit moment staat de KantoorKaravaan op de Urban Campsite van Amsterdam, maar later in het jaar zal zij op andere plekken te vinden zijn. Waar de karavaan hierna naar toe gaat, kun je vinden op de website. De Kantoorkaravaan biedt werkplekken midden in de natuur, weg van de zogenaamde urban jungle maar wel voorzien van alle gemakken die je nodig hebt om te werken: wifi, stroom en licht (opgewekt door zonnepanelen) en een koffiezetapparaat.

De Kantoorkaravaan is een initiatief van Tom van de Beek, waarmee hij samen met zijn mede-initiatiefnemers inspeelt op de de trend van het nieuwe werken en freelance werken, op de behoefte van mensen om (weer) in aanraking te komen met de natuur en de behoefte om in een rustige inspirerende omgeving te kunnen werken. Van de Beek vertelde aan Inhabitat dat de kleine flexkantoren in de natuur een uitstekende manier zijn om stress te verlagen en burn-outs te voorkomen; in vergelijking tot de reguliere kantoren bieden de flexplekken meer dan genoeg ruimte, stilte en vrijheid.

Werken, vergaderen, workshops, het kan allemaal…

De KantoorKaravaan biedt behalve werkplekken ook plek om te vergaderen, op maat gemaakte natuur-, werk- en/of leerervaringen voor groepen. Voor diegenen die krap bij kas zitten, biedt de Kantoorkaravaan de mogelijkheid om van haar diensten gebruik te maken tegen de kostprijs in ruil voor jouw hulp. Je kunt bijvoorbeeld een workshop geven of helpen bij de dagelijkse activiteiten die de Kantoorkaravaan organiseert.

De KantoorKaravaan heeft grote ambities. De plannen voor de toekomst omvatten obiele keukens, verplaatsbare composttoiletten, rijdende zonne-energiecentrales en ruime vergader-domes. Het moet een uniek mobiel boskantoor worden. Behalve het vinden van een inspirerende plek om te werken, kun je er ook meedoen aan workshops en Do It Yourself activiteiten. En je hoeft alleen maar je caravan uit te stappen om even wat frisse lucht te happen op de kilometers lange wandelpaden door de natuur.

Meer weten? Kijk hier.

Bronnen:

De Kantoorkaravaan
Inhabitat