Er wordt hard gewerkt voor de opening. Bron: bag&buy

Er wordt hard gewerkt voor de opening. Bron: bag&buy

In december vorig jaar leek het er op dat Utrecht de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland zou krijgen. Het nieuwe winkelconcept bag&buy had een succesvolle crowdfundingscampagne afgerond op Doorgaan.nl en zou haar eerste winkel openen in de Domstad. Maar terwijl bag&buy de voorbereidingen voor de eerste winkel trof, opende Opgeweckt Noord in Groningen haar deuren. Daarmee was de eerste officiële verpakkingsvrije winkel van Nederland een feit. Desondanks is het natuurlijk mooi nieuws dat ook Utrechters vanaf vrijdag 4 september verpakkingsvrij kunnen winkelen.

bag&buy opent haar eerste winkel aan de Twijnstraat. Vanaf 9.00 uur is het publiek welkom in deze pure ingrediëntenwinkel om verpakkingsloos te winkelen en zo de internationale afvalberg weer een beetje kleiner te maken. Er is een feestelijk activiteitenprogramma gepland met een speciale gast die de opening verricht. De details hiervan worden komende week bekend.

Iedereen is welkom bij de opening van bag&buy

Bron: bag&buy

Bron: bag&buy

Ondernemer Wim van Dijk, initiatiefnemer van bag&buy, zegt ter gelegenheid van de opening: “Wij zijn reuze enthousiast dat we na maanden van hard werken en voorbereiden nu onze opening kunnen vieren samen met ons team, de crowdfunders en alle fans van bag&buy. Mensen uit het hele land kunnen op de openingsdag naar hartenlust beleven hoe het is om pure ingrediënten te tappen, scheppen, proeven, kortom te ervaren hoe het is om in een verpakkingsvrije omgeving te winkelen. Iedereen is welkom in de Twijnstraat!”

Karen Schuuring is aangesteld als eerste winkelmanager van bag&buy. In aanloop naar de opening rijdt een promotieteam door Utrecht. Met behulp van een bakfiets met dispensers wordt getoond hoe je straks in de winkel je eigen bakjes, flessen en zakjes kunt vullen. Vanaf 19 augustus kun je het team om de dag in Utrecht aantreffen op drukke plekken rondom de nieuwe winkel. Mocht je een goede promotieplek weten, dan kun je een berichtje sturen naar info@bagandbuy.nl.