Electrician peeling off wiresDe meeste mensen denken veel te moeilijk over het besparen van energie. Zij denken dat hun leven drastisch veranderd moet worden en dat zij deze veranderingen zeer bewust zullen ervaren. Het tegendeel is echter waar. Door slechts bewuster te zijn van je energieverbruik en slimmere beslissingen te maken bespaar je al elektra in Amsterdam.

Met bewuster zijn van je energieverbruik en slimmere beslissingen maken, bedoelen we bijvoorbeeld acties als de tv en andere apparaten in huis ’s nachts uitzetten in plaats van op stand-by laten staan. Dit is een kleine actie waar je verder totaal geen hinder van ondervindt, maar die op jaarbasis wel een flinke hoeveelheid elektriciteit kan besparen.

Toepassingen voor een lager stroomverbruik

Natuurlijk zijn er ook bepaalde toepassingen die je kunt kopen en/of laten installeren door een elektricien die helpen om stroom te besparen. Ook voor deze dingen geldt echter dat je hier zelf totaal geen hinder van ondervindt tijdens het dagelijks leven. In dit artikel zullen we een aantal toepassingen en tips op een rijtje zetten waarmee je op een simpele maar effectieve manier kunt besparen op elektra.

Lampen vervangen

De ouderwetse gloeilampen die we al sinds mensenheugenis gewend zijn verbruiken enorme hoeveelheden stroom. Het is echter pas sinds de laatste jaren dat hier een goed alternatief voor te verkrijgen is. Door je bestaande gloeilampen te laten vervangen door spaarlampen bespaar je een hoop geld op je stroomrekening. Tegenwoordig zijn ook led lampen hard in opkomst en deze verbruiken nog minder energie dan spaarlampen.

Laten installeren van zonnepanelen
Je kunt al bijdragen aan een beter milieu door van het energieverbruik groene stroom in te kopen. Echter als je zonnepanelen op je huis laat installeren dan wek je deze groene stroom zelf op. Hierdoor hoef je minder of zelfs geen stroom meer bij het energiebedrijf af te nemen. De natuurlijke energie van de zon gebruiken om stroom op te wekken is daarom goed voor het milieu en je portemonnee.

Apparaten goed onderhouden
Als een apparaat niet goed onderhouden wordt dan gaat de efficiëntie van een apparaat achteruit. Door goed onderhoud te plegen kan je dus ook elektra besparen. Bijvoorbeeld door de pluisjes uit een wasdroger te verwijderen kan deze met minder energie je was droog krijgen. Ook het schoonmaken van de vriezer en koelkast zorgt ervoor dat deze apparaten minder energie nodig hebben en efficiënter werken.

Bewegingssensoren voor lampen
Sommige lampen in en buiten huis laten we heel de nacht aan om de veiligheid te verhogen. Een goede manier om stroom te besparen is door bewegingssensoren op deze lampen aan te brengen. Hierdoor hoeft het licht niet de gehele nacht te blijven branden, maar gaat het automatisch aan op de momenten dat je het licht nodig hebt.

Dit zijn slechts enkele tips waarmee je elektra kunt besparen en die aantonen dat het besparen van energie makkelijker is dan je denkt.