Foto: David van der Mark, Flickr, CC BY-SA 2.0.

Foto: David van der Mark, Flickr, CC BY-SA 2.0.

Het wordt steeds normaler om in elektrische auto te rijden. Betere batterijen en stijgende brandstofprijzen maken het steeds aantrekkelijker om voor een elektrische auto te kiezen. De verwachting is dat elektrisch rijden een nog grotere boost gaat krijgen wanneer vanaf januari de bijtellingstarieven voor leaseauto’s op de schop gaan. Maar hoe zit het eigenlijk je verzekering en pechhulp als je elektrisch rijdt??

Je elektrische auto verzekeren
Bij de meeste autoverzekeraars kun je ook gewoon je elektrische auto verzekeren. Je bent vaak wel wat meer kwijt dan bij een gewone auto. Dat komt doordat elektrische auto’s dankzij de prijzige batterijen een stuk duurder zijn. Ook het repareren van een elektrische auto loopt meestal wat meer in de papieren. Als je voor een dure Tesla kiest, kun je bij een stuk minder verzekeraars terecht.?

Pechhulp voor elektrische auto’s
Bij het kiezen van een autoverzekering is het ook belangrijk om te letten op de pechhulp bij elektrisch rijden. Welke hulp je bij pech kunt verwachten verschilt nogal per autoverzekeraar. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je batterij leeg is? Word je dan naar het dichtstbijzijnde laadpunt gesleept? Er zijn zelfs verzekeraars die schade aan je laadpaal vergoeden. ?

Nu elektrische auto’s steeds meer gemeengoed wordt, raken ook de pechhulpverleners steeds beter ingespeeld op dit type voertuig. De ANWB is een paar jaar terug al begonnen met het trainen van de wegenwachtmedewerkers om passende hulp te bieden aan pechgevallen bij elektrische auto’s. Een betere kennis van elektronica is nodig om hulp te bieden bij elektrische auto’s. ?

Conclusie
Je elektrische auto is prima te verzekeren. Het loopt wel enorm uiteen wat je mag verwachten van de verschillende verzekeraars. Het is daarom verstandig om een zeer uitvoerige vergelijking te maken. Een kwestie van de polissen vergelijking en een weloverwogen keuze maken dus.

Lees hier meer over waarom je elektrisch zou moeten gaan rijden.

Foto: David van der Mark, CC BY-SA 2.0, Flickr.