Foto: Medellin Secret

Foto: Medellin Secret

Een wijnproeverij is heel gangbaar, maar een koffieproeverij een stuk minder. Van wijn is ook bekend van welk chateau het komt, terwijl dat bij koffie meestal niet het geval is. Koffiemerk MedellinSecret wil dit veranderen. Met (h)eerlijke koffie, die rechtstreeks van de boer aan de consument wordt verkocht. Samen met hetkanWel organiseert Medellin Secret een gratis koffieproeverij op zondag 13 december in Den Haag.

Medellín Secret is het initiatief van koffieboer Arnold Noorduijn en merkenbouwer Marc van Eck. Zij geloven dat het wel kan: een merk met een echte overtuiging is in staat om zonder reclame te maken een positie te veroveren in de koffiemarkt, die gedomineerd wordt door multinationals zoals Douwe Egberts en Nestlé. Oprichter Arnold Noorduijn: “Om niet in de greep van banken of investeerders te komen zijn we gefinancierd door 40 persoonlijke vrienden die kunnen rekenen op de lekkerste dividend van de wereld, onze koffie.”

Rechtstreeks van de boer

Normaal gesproken wordt koffie gemelangeerd. Boeren brengen hun koffiebonen bij coöperaties die de bonen door elkaar gooien (melangeren) wat de smaak van koffie stabiel en doorsnee maakt. Bovendien zorgt dit dat koffieboeren anoniem blijven, waardoor vooral tussenhandelaren verdienen aan de koffie.

Medellin Secret laat haar bonen juist niet melangeren, maar kiest voor het behoud van de karakteristieke smaak van topplantages. De boeren krijgen daarnaast een fors hogere prijs dan de gemelangeerde bonen op de wereldmarkt. Medellín Secret Finca La Luisa Colombia is dan ook Rain Forest en Utz gecertificeerd.

Gratis proeverij bij Medellin Secret

Foto: Medellin Secret

Foto: Medellin Secret

Eerlijke koffie is natuurlijk belangrijk, maar uiteindelijk kiezen consumenten heerlijke koffie. Hoe reageren mensen op Medellin Secret? Noorduijn stelt zelfverzekerd: “De voortreffelijke smaak maakt dat koffiedrinkers die eenmaal Medellin Secret geprobeerd hebben niets anders meer willen. Een bekende fan is top-kok Pierre Wind die ons op de eerste plaats zette in een smaaktest van Nieuwe Revu.”

Ben je benieuwd of jij de koffie net zo lekker vindt als Pierre Wind?
Kom naar onze koffieproeverij en test het zelf op 13 december in de Haagse Medellin Secret winkel die onlangs 25e eindigde in de AD Top 100, met een score van 8,5.
Meld je nu aan. Stuur een mail naar info@medellinsecret.nl met als tekst “aanmelding koffieproeverij”. Leuk als je komt!

Tijd en plaats:
11:00 – 13:00 Fahrenheitstraat 446, Den Haag.

25% korting met hetkanWel
Bestel Medellin Secret koffie nu online. Als je de couponcode HETKANWEL gebruikt bij het afrekenen, ontvang je als hetkanWeller 25% korting. Je kunt cups, bonen en gemalen koffie bestellen.