Wil je na je overlijden wat teruggeven aan de natuur? Dan heb je de mogelijkheid om na je dood verder te ‘leven’ als boom. Speciale urnen maken het mogelijk dat er uit je as een boom groeit. Na je overlijden geef je zo leven terug aan de natuur. Symbolisch een mooie en ook geruststellende gedachte.

De Bios Urn
De Bios Urn is gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar materiaal en respecteert de natuur op elke mogelijke manier. Hij bestaat uit: een schelp van een kokosnoot, veen en cellulose. De urn bestaat uit twee delen: de bovenkant zorgt dat de zaden ontkiemen en in het onderste deel gaat de as. In het bovenste deel zit een speciale schijf, die als de wortels beginnen te groeien uitzet. Dan pas vergroeien de wortels met de as en begint de boom te groeien. Als je een uitvaartverzekering afsluit, kun je niet alleen je wensen voor je uitvaart vast laten leggen, maar eventueel ook de urn bekostigen. Zo kun je zelf kiezen welke type boom je voorkeur geniet. Door de speciale capsule in de urn is het mogelijk om elk type boom succesvol te laten groeien.

Bron video: Capsula Mundi & Urnabios

Symboliek bomen
Bomen dienen als symbool om herinneringen levend te houden. Zoals elke bloem een betekenis kent, hebben bomen dit ook. In de oudheid plantten mensen bomen bij bijzondere gebeurtenis zoals een geboorte, een huwelijk en dus ook bij een overlijden. Je kunt natuurlijk voor een boom kiezen waar de overledene wat mee had, of je gaat voor een boom die symbool staat voor iets dat bij hem of haar past.

Dit zijn enkele bijzondere bomen die goed groeien in Nederland:

De beuk
De beuk staat voor vrouwelijke wijsheid, warmte, troost en waakzaamheid. Volgens de Kelten staat de beuk symbool voor creativiteit.

De wintereik
De wintereik wordt ook wel ‘de koning van het bos’ genoemd. Deze krachtige boom weerspiegelt kracht en onoverwinnelijkheid.

De linde
De boom van de liefde, met name door de hartvormige bladeren.

De hulst
De hulst staat voor eeuwigheid en rouw, moederschap en huiselijk geluk.

De kastanje?
Trouw, eerlijkheid en harmonie. Op de kastanje kun je bouwen. De paardenkastanje staat voor stilte en helderheid van de geest.

De wilg
Deze prachtige boom met hangende twijgen staat symbool voor rouw en melancholie.