Bron: http://loodgieterslelystad.nl/

Bron: http://loodgieterslelystad.nl/

De meeste mensen in Nederland zijn actief bezig met besparen in huis. Door alle negatieve berichtgeving over de opwarming van de aarde is dit iets wat veel mensen momenteel bezighoudt. Bovendien is het besparen op dingen zoals gas, water en elektriciteit niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Mensen die nog geen energie besparen denken misschien dat dit enorm veel moeite kost en dat zij om te besparen moeten inleveren op het comfort waarmee zij wonen. Dit is echter niet waar. Er zijn mogelijkheden waarmee water, elektriciteit en gas bespaard kan worden zonder dit überhaupt te merken. Je hoeft niet perse een warme trui aan te trekken om te besparen op gas. Ook hoeven mensen echt niet in het donker te zitten thuis om elektriciteit te besparen. Door slimme toepassingen te gebruiken kan een huis met minder gas verwarmd worden en een met minder elektriciteit worden verlicht. Wij vroegen aan de specialisten van http://loodgieterslelystad.nl/ met welke toepassingen ongemerkt water besparen mogelijk is.

Water gebruiken in huis
Om te bepalen hoe we water kunnen besparen moeten we eerst bij onszelf nagaan waarbij we allemaal water gebruiken in huis. Naast het drinken van water is de meest belangrijke toepassing van de vloeistof om onszelf te wassen. Dit doen we met het water uit de kranen en douche. Daarnaast gebruiken we water ook om de afwas te doen en andere dingen schoon te maken. Het wassen van kleding moet natuurlijk ook niet vergeten worden. De loodgieters weten ons te melden dat er op alle bovengenoemde punten ongemerkt water bespaard kan worden.

Waterbesparende kranen en douchekoppen
Een goede manier om ongemerkt water te besparen is door waterbesparende kranen en douchekoppen te gebruiken in huis. Deze kranen en douchekoppen verbruiken namelijk een stuk minder water zonder dat je hier zelf iets van merkt. Een douche onder een waterbesparende douchekop is net zo goed of zelfs beter dan je oude douche. De kranen en douchekoppen zorgen op een slimme manier voor een betere verdeling van het water waardoor er minder water wordt verbruikt, terwijl men zelf niks merkt van de mindere hoeveelheid water die gebruikt wordt.

Was- en afwasmachine met A label
Alle elektrische apparaten die in Nederland gekocht worden zijn voorzien van een energielabel. Dit geldt dus ook voor wasmachines en afwasmachines. Apparaten met een energielabel A gaan het meest zuinig met energie om. Dit betekent dat wanneer je een wasmachine of vaatwasser met een energielabel A aanschaft dat je niet alleen ongemerkt water bespaart, maar ook elektriciteit. Deze machines leveren dezelfde of betere prestaties dan de oude energie slurpende apparaten. Hierdoor zal je zelf totaal niks merken van het water en de elektriciteit die bespaard worden wanneer de machines hun werk doen.