MissNaturalmetkok
Suikervrij eten is makkelijk, doeltreffend en betaalbaar. Met die boodschap starten Ekoplaza en Eva van Zeeland, bekend als Miss Natural, op 30 maart de Suikervrije Weken. Dit initiatief is onderdeel van de Gezonde Leefstijlweken van Ekoplaza. Hiermee wil de biologische supermarkt Nederlanders helpen om gezonder en duurzaam te leven met meer energie. Want biologisch en suikervrij eten is geen kwestie van lastige recepten en dure producten. Miss Natural en Ekoplaza ontwikkelden een 21 dagen durend programma waar mensen zich gratis voor aan kunnen melden en klanten krijgen een handig en informatief receptenboekje bij aankoop van twee actieproducten.

Ekoplaza wil niet met een vinger wijzen naar wat mensen niet goed doen maar juist laten zien hoe je gezonder kunt leven en wat de voordelen zijn. Eva van Zeeland: “Wie suikervrij leeft, zal merken dat hij of zij energieker is, een betere smaak krijgt en ook wat gewicht zal verliezen. Maar de eerste dagen en weken zal je lichaam eerst moeten afkicken. Noodzakelijk, want een volwassen persoon eet zo’n 24 kilo suiker per jaar.’ Daar ondersteunt dit programma in: mensen helpen die eerste periode goed door te komen met praktische informatie, recepten en speciaal geprijsde producten.

Gezonde Leefstijlweken

De Suikervrije Weken maken deel uit van de Gezonde Leefstijlweken bij Ekoplaza, waarbij 4 thema´s centraal staan: suikervrij eten, Oersterk eten, sport en voeding en plantaardig eten. Ekoplaza directeur Erik Does: ‘We willen een biologische leefstijl voor iedereen bereikbaar maken. Wij zien het dus als onze rol om mensen te faciliteren bij het aanpassen van hun leefstijl. Dit begint met goede informatie en de juiste producten.’

4 ambassadeurs, 1 missie

Voor de Gezonde Leefstijlweken ontwikkelde Ekoplaza met 4 ambassadeurs een serie boekjes waarin iedere expert op zijn/haar manier de voordelen van bewust eten laat zien. Na Eva van Zeeland zal Richard de Leth als expert op het gebied van OERsterk eten zijn kennis delen. Lisette Kreischer gooit het over de plantaardige boeg en vertelt alles over de kracht van volkomen plantaardig eten. En vier Olympische sporters, onder aanvoering van Ellen Hoog, geven voedingstips en gezonde recepten, als aanloop naar Rio.

Deelnemers ontvangen bij ieder thema 21 dagen lang informatie, recepten en tips. Ekoplaza zal tijdens ieder thema een selectie producten extra aantrekkelijk prijzen om de drempel te verlagen om deel te nemen aan de uitdaging.