Foto: Team De KantoorKaravaan

Foto: Team De KantoorKaravaan


Werk kan stress creëren, natuur brengt juist ontspanning en inspiratie. De KantoorKaravaan heeft hiervoor een logische oplossing bedacht: werken ín de natuur. Je krijgt een maximaal ‘into the wild’-gevoel, terwijl je de dagelijkse werkzaamheden gewoon kunt voortzetten. Bedrijven en ZZP’ers verruilen vergaderplekken op kantoor voor een buiten-werkplek. Het concept slaat aan, dus is de De KantoorKaravaan een crowdfundcampagne begonnen om verder te kunnen groeien. Help je mee?

„Wij merkten dat we als tegenhanger van de alledaagse drukte de behoefte voelden om meer buiten te zijn”, vertelt Tom van de Beek, één van de initiatiefnemers van De KantoorKaravaan. „We zijn tenslotte onderdeel van de natuur. Naast dat we het fijn vinden om in de natuur te zijn, is het ook wetenschappelijk bewezen dat een natuurlijke omgeving stressverlagend werkt. We ervaren allemaal in meer of mindere mate stress op het werk. De KantoorKaravaan biedt een gezonde remedie.”

De KantoorKaravaan levert zelfvoorzienende werkplekken: energie komt van de zon, toegang tot internet van een mobiele WiFi en uiteraard ontbreekt de koffie niet. Voor Tom van de Beek, als digital nomad is “natuur-werken” inmiddels een nieuwe leefstijl. Van de Beek:
“Het bracht ons meer dan dan we dachten. We raakten niet alleen meer ontspannen. Je krijgt er iets bij – namelijk rust, inspiratie, fun en productiviteit – maar levert niks in!”

Het testseizoen in 2015 bleek een succes. Daarom breidt het team van De KantoorKaravaan uit met drie extra mobiele kantoorruimtes. Via een crowdfundingcampagne op Crowdfunding VDWVM kun je investeren in het ombouwen van een prachtige vintage caravan van 50 jaar oud. Hieronder zie je zowel de om te bouwen caravan als een van de units die al in gebruik is.

Caravan De KantoorKaravaan


De witte caravan wil het team ombouwen tot high-tech buitenkantoor als het streefbedrag gehaald wordt. Als je meedoet aan de crowdfundcampagne is dit straks ook een van de caravans waarin jij aan het werk kunt.