Afbeelding: Keet Smakelijk

Afbeelding: Keet Smakelijk


Kinderen van twee tot zes eten gemiddeld 42 gram groente per dag. Dat is net zoveel als op het plaatje hierboven: 3 kerstomaten en 1 sperzieboon. Keet Smakelijk wil dit veranderen en jij kunt daarbij helpen.

Kinderen en groente zijn meestal geen grote vrienden. Maar als ze zelf gaan koken, blijken ze groente vaak wel lekker te vinden. Groenteplatform Keet Smakelijk wil daarom Chef Het Samen uitgeven, een aansprekend mediaconcept met een boek en een YouTube-channel dat kinderen actief bij het dagelijks eten betrekt. Kinderen leren koken en ervaren tegelijkertijd de rijkdom van groente.

Chef Het Samen: goed voor een portie XL lol

Meer groente eten is één van de beste remedies tegen overgewicht en andere welvaartsziekten. Maar hoe krijg je dat als ouder voor elkaar? Laura Emmelkamp, initiatiefneemster van Keet Smakelijk, heeft een interessant antwoord op die vraag: “Laat kinderen het heft in eigen hand nemen: zelf een recept uitkiezen, boodschappen doen en daarna koken. Een zes-jarige laat je natuurlijk niet alleen in de keuken, die gaat samen met pa of ma aan de slag. Maar vanaf een jaar of 9-10 kunnen ze verrassend veel zelf. Kinderen zijn leergierig en voelen zich graag verantwoordelijk. Maak daar gebruik van en daag ze uit om een keer per week een recept van Chef Het Samen te koken. Een portie XL lol krijgen ze er gratis bij.”

Emmelkamp had met haar zaken- en levenspartner Scato van Opstall al veel succes met Keet Smakelijk. Het groenteplatform werd meerdere maken bekroond. Het ondernemende stel gaf twee kookboeken in eigen beheer uit: Keet Smakelijk Deel 1 en het Peuter Soepboek. Met Chef Het Samen gaat het duo weer een stap verder door kinderen nog actiever bij het koken te betrekken. “Wat je zelf maakt, smaakt immers het best”, licht Emmelkamp toe.

Crowdfunding Chef Het Samen

Je kunt meedoen aan de crowdfundactie voor Chef Het Samen door nu alvast het boek te bestellen. Daarmee maak je de eerste druk van het boek mogelijk. Voor de eerste druk is €10.000,- nodig voor drukkosten, een vormgever en dtp’er. Het streefbedrag is €20.000.

Emmelkamp: “Als we dat halen, kunnen we nog veel meer: extra youtube-filmpjes maken en plannen uitwerken voor een volgende boek, want Chef Het Samen is een concept waarmee we eindeloos kunnen variëren. Chef Het Samen met Paprika, Broccoli, Bonen en Sla staan al in de rij om ook gemaakt te worden.”