Afbeelding uit de film Tomorrow/Demain

De film Tomorrow (Demain) gaat over de wereld van morgen. In 2013 kondigde het tijdschrift Nature het mogelijke uitsterven van een deel van de mensheid aan. Dit zou niet pas ergens in de verre toekomst gaan gebeuren, maar al voor het einde van deze eeuw. Na het horen van dit doemscenario besloten filmmakers Mélanie Laurent en Cyril Dion dat ze daar een stokje voor wilden steken. Ze besloten dat ze zelf te klein waren om de wereld te redden, maar dat een film over oplossingen en mooie verhalen een goed begin zou zijn. Samen met een team van vier mensen gingen ze op pad.

“Ongeveer drie jaar geleden kwam Cyril naar me toe terwijl ik zwanger was.” Vertelt Mélanie Laurent in de trailer. “Hij vertelde me dat mijn zoon zou opgroeien in een wereld waar voedsel, water en olie schaars zou zijn. We moesten iets doen. We besloten dat we misschien niet de wereld konden redden, maar dat we zouden kijken naar waar we nu zijn. We reisden de hele wereld over om mensen te ontmoeten die mooie alternatieven creëren.”

Pioniers
Tijdens hun reis ontmoetten ze pioniers van over de hele wereld. Van California tot Kopenhagen, van Frankrijk tot India: overal zijn enthousiaste mensen bezig om oude speelvelden opnieuw uit te vinden. De documentaire laat pioniers zien op het gebied van agricultuur, energie, economie, democratie en onderwijs. Zo nemen ze een kijkje bij een voedselnetwerk in Detroit, een organische markttuin in Normandië en in de schone fietsstad Kopenhagen.

Door deze en andere nieuwe ideeën te belichten, willen de makers laten zien dat er vandaag al manieren zijn om de wereld van morgen positief te veranderen. Cyril Dion: “ Er is geen perfecte democratie of economisch model. Tijdens onze reis ontdekten we een nieuwe wereld waarin elke gemeenschap meer zelfstandig is, en daarvoor meer vrij. Deze mensen schrijven samen een nieuw verhaal. Het is niet te laat, we moeten nu in beweging komen!”

Na hun inspirerende reis komen de filmmakers met een aantal oplossingen die je zelf kunt toepassen in je huis, met je buurt of in de politiek. Lees de tips op op Voor de Wereld van Morgen.

Kijk Tomorrow nu thuis!

Tomorrow is uitgebracht op DVD & Blue Ray dus je kunt hem nu ook thuis kijken. Of nog beter, stuur ons vòòr 26 september een email waarom je deze film graag wilt zien en maak kans op een van de 3 DVD’s en Blue Ray’s die we weg mogen geven! Geef in je email aan of je graag een DVD of Blue Ray wilt winnen en wat je adresgegevens zijn. De winnaars ontvangen bericht per email.