Afbeelding: gridkid, Pixabay

Afbeelding: gridkid, Pixabay

De badkamer is een plek waar we de dag beginnen en afsluiten. We voeren er onze ochtendrituelen uit zodat we fris en verzorgd op pad kunnen. We ontspannen er in een warm bad of zoeken juist verkoeling op een warme zomerdag. ’s Avonds poetsen we er onze tanden voor we onder de wol kruipen. Met deze tips tover je jouw badkamer om tot een duurzame oase.

Wasvoorschriften

Een gemiddelde douchebeurt (5 min) kost maar liefst 55 liter water. Voor een vol bad heb je wel twee keer zoveel nodig. Een timer kan je inzicht geven in jouw verbruik en je motiveren dat te verminderen. Naast water besparen zijn kan je natuurlijk ook water hergebruiken. Zo kan je je douchewater gebruiken om je toilet door te spoelen, of de warmte benutten met een warmtewisselaar. Over warmte gesproken: een paar graden kouder douchen besparen al een hoop energie. Wist je dat koud douchen zelfs heel gezond is?

Fris en fruitig

Natuurlijk is het fijn om jezelf te verwennen met allerlei verzorgingsproducten. Maar veel van die producten komen uiteindelijk in het riool terecht. Daarom is het goed om er op te letten dat je biologische en natuurlijke reinigings- en verzorgingsproducten gebruikt. Op de site GreenJump kan je allerlei duurzame shampoos, badoliƫn, zeepjes, washandjes en badschuimpjes vinden. Van douchegel met wilde rozen tot lavendel plantenzeep: met deze producten maak je er een fijn en groen badkamerfeestje van.

Lees verder op Voor De Wereld Van Morgen.