Foto: Fujikama, Pixabay

Foto: Fujikama, Pixabay


De babykamer is de kamer van het huis die waarschijnlijk met de grootste liefde en aandacht wordt ingericht. Het is de kamer waar toekomstige ouders dromen over hun kindje en waar zorgvuldig wordt nagedacht over alles wat de kleine nodig heeft. Van een snoezig ledikantje tot warm beddengoed, van een stevige commode tot een zachte knuffel. Met deze tips creëer je een duurzame babykamer.

Een frisse start

Je wilt de babykamer natuurlijk ruim voor de geboorte klaar hebben. Houd er rekening mee dat een nieuwe vloer of kleur op de muur veel giftige gassen kunnen veroorzaken. Kies de materialen die je gaat gebruiken dus zorgvuldig en lucht de kamer goed voor de kleine er voor het eerst gaat slapen. Natuurlijk Kleurrijk verkoopt ecologische verf die ook heel geschikt is voor de babykamer. Deze verf is een stuk vriendelijke voor de mens en het milieu. Je mag zelf met deze verf aan de slag als je zwanger bent. Al willen we dat natuurlijk niet teveel aanmoedigen.

Kleine dutjes

Wist je dat een baby in de eerste maanden gemiddeld 12 tot 18 uur slaap per etmaal nodig heeft? Gelukkig zijn er zelfs voor de allerkleinsten duurzame bedjes, beddengoed en pyjama’s om deze uurtjes zo fijn mogelijk te maken. Zo heeft Kindekeklein allerlei hangwiegjes van biologisch katoen. Het wiegen en veren lijkt een beetje op de bewegingen die je baby voelde in de baarmoeder. Daardoor valt je kindje makkelijker in slaap. Een ander bijzonder wiegje is de EcoCradle. Het is gemaakt van karton waardoor je het makkelijk kunt verplaatsen.