Werkzoeker Helpt Werkzoeker

Afbeelding: Werkzoeker Helpt Werkzoeker

Michiel Plazier en zijn vrouw Margreet delen een mooie passie. Ze vinden het fijn om mensen nieuwe perspectieven te laten zien zodat ze (weer) plezier hebben in hun werk. Michiel werkte als directeur voor verschillende organisaties. Margreet verzorgt als zelfstandige trainingen en workshops voor diverse bedrijven. Toen Michiel werkzoekende werd wilde hij niet alleen zoeken naar een baan. Hij wilde weer iets kunnen betekenen voor anderen en bedacht een prachtig initiatief: Werkzoeker Helpt Werkzoeker.

“Ik besefte dat ik mijn netwerk, kennis, kunde en ervaring kon delen om mensen te helpen.”, vertelt Michiel Plazier enthousiast. “Ik heb ervaring als directeur in het bedrijfsleven én als werkzoeker. Doordat ik beide kanten ken kan ik mensen veel beter helpen. Ze accepteren en waarderen mijn hulp.”

Een klein begin

Michiel begon door een werkzoekende jonge vrouw uit Rotterdam te pitchen en profileren op Linkedin. Hij hielp haar aan een baan en dat inspireerde hem om zijn idee verder uit te werken. Hij vertelt:

“Ik ben mensen gaan helpen om hun LinkedIn profiel te optimaliseren. Waar mogelijk kunnen mensen mijn netwerk gebruiken. Ook dien ik graag als kruiwagen om ergens binnen te komen. Daarnaast organiseer ik samen met mijn vrouw workshop dagen. Hier kunnen mensen alles leren over profileren, pitchen en netwerken. Bovendien zijn er inspiratiesessies waar mensen frisse ideeën op kunnen doen over hoe ze zich kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt.”

Lees verder op VDWVM.