Afbeelding: Roll-Array screenshot video

Afbeelding: Roll-Array screenshot video

De Roll-Array is een zonnepaneel van maar liefst 200 meter lang! Dit gigantische zonnepaneel is makkelijk te vervoeren en binnen 5 minuten te installeren. Deze prachtige uitvinding is namelijk uit te rollen als een tapijt. Zo wordt het wel heel makkelijk om zonnepanelen te installeren!

Een klein idee
De Roll-Array is ontwikkeld door de Engelsman John Hingley. Tijdens een wereldreis maakte hij gebruik van kleine opvouwbare zonnepaneeltjes om zijn telefoon op te laden. Hij besefte dat als dit in het klein werkte, het ook op grotere schaal toepasbaar zou moeten zijn. In 2012 richtte hij het bedrijf Renovagen op met het doel om oprolbare zonnepanelen uit te vinden. Drie jaar later ontwikkelde hij een kleine container met daarin oprolbare zonnepanelen: de Roll-Array.

Een grote impact
De Roll-Array kan worden vervoerd door elke auto met een vierwielaandrijving, zoals een Range Rover of een Land Rover. Zo kan je de Roll-Array makkelijk verplaatsen naar de plek waar de zonnepanelen nodig zijn. Hingley wil het systeem vooral gebruiken in rampgebieden waar de stroom is uitgevallen. De Roll-Array kan namelijk in 5 minuten worden uitgerold en met deze mobiele energiebron kan een ziekenhuis met wel 120 bedden van stroom worden voorzien! Naast rampgebieden kan deze prachtige uitvinding ook worden gebruikt binnen het leger en op locaties die nog niet op het net zijn aangesloten, zoals afgelegen mijngebieden.


De Roll-Array
Volgens Renovagen kost het installeren van een zonneveld normaal gesproken wel 22 uur. Met de Roll-Array ben je heel wat sneller klaar. Het systeem is makkelijk te gebruiken. Je haakt de Roll-Array aan de achterkant van de auto en rijdt het naar de gewenste locatie. Eenmaal daar kan je deze prachtuitvinding met slechts twee mensen installeren. De rol met zonnepanelen zit op een spoel. Het uiteinde kan je aan een auto haken en in een paar minuten volledig uitrollen. Et voilà! De 200 meter zonnepanelen kunnen gelijk aan het werk. Doordat de panelen op de grond liggen kunnen ze windvlagen tot wel 128 km per uur weerstaan! Bovendien kunnen deze zonnepanelen meer dan 10 keer zoveel energie opwekken dan andere draagbare zonneproducten. Wij zijn fan!

Wil jij meer weten over deze geweldige uitvinding? Klik dan hier voor de site of bekijk het filmpje hier onder.

Bron: Renovagen, Tech Insider, Duurzaam Actueel en Voor de Wereld Van Morgen
GIF boven is van Giphy.com

https://www.youtube.com/watch?v=sU8DOtrJ6uc