Bloemenstorm redt afgedankte bloembollen

Bloemenstorm wil de bloembol weer terug brengen in het straatbeeld. Dat doen ze door prachtige gevulde bloembakken te maken voor allerlei Nederlandse bedrijven. Zo pakken ze verspilling aan en maken ze tegelijkertijd ons land een stukje mooier. Ze bestaan alweer een jaar dus het is de hoogste tijd voor een update. We spraken mede-initiatiefnemer Frank Berbée over het afgelopen jaar en zijn dromen voor de toekomst.

“Wist je dat er jaarlijks zo’n 2,4 miljoen kilo bloembollen wordt weggegooid? Dat is 14 keer zo veel als de hele Keukenhof! BloemenStorm is een circulair initiatief tegen de verspilling van bloembollen. Tegelijkertijd willen we ons land letterlijk een stukje fleuriger maken.”

Geen gedoe, wel mooie bloemen
“Wij verzamelen de overgebleven bloembollen rechtstreeks van de kweker en planten deze in robuuste bloembakken. Bedrijven, overheden en zorginstellingen kunnen hiermee hun entree of terrein opfleuren. De bloembakken worden 4 maal per jaar ververst en zitten telkens weer vol met bloembollen die later bloeien. Geen onderhoud, geen investering en geen gedoe. Bovendien zijn groene vingers niet vereist!”

Lees verder op Voor de Wereld van Morgen.