Afbeelding: Marjolein Jonker

Afbeelding: Marjolein JonkerBen jij benieuwd of wonen in een tiny house iets voor jou is? Dan is de tiny houseworkshop van Marjolein Jonker en Monique van Orden een absolute aanrader! Kers op de taart: wij mogen het allerlaatste kaartje weggeven aan een hetkanWel-lezer. Onderaan het artikel kan je vinden hoe jij kans maakt op deze gave prijs, succes!

Tiny house liefhebbers
Ben jij benieuwd of wonen in een tiny house iets voor jou is? Ben je nieuwsgierig wat het precies betekent, wat je op moet geven en wat je er voor terug krijgt? Wil je graag weten hoe makkelijk het is om een plek te vinden om te wonen? Vraag je je af of een woning mobiel moet zijn of dat het ook een huisje op fundering kan zijn? En ook niet geheel onbelangrijk: welke kosten zijn er eigenlijk aan verbonden?

Dit is zomaar een greep uit de vragen die naar boven komen wanneer je gaat nadenken over het wonen in een tiny house. Hoewel de Tiny House Movement in Nederland nog relatief jong is, voelen steeds meer mensen zich aangetrokken tot deze duurzame en vrije manier van wonen. Er is gelukkig ook steeds meer interesse vanuit gemeenten om deze nieuwe woonvorm een plekje te bieden. Maar hoe weet je nu of jij geschikt bent als tiny house bewoner en hoe zorg je dat je droom een realiteit wordt? Daar kunnen Marjolein en Monique jou bij helpen.

Marjolein Jonker
Marjolein Jonker woont sinds mei 2016 in haar bio-based, zelfvoorzienende tiny house in Alkmaar. Het avontuur op weg naar wonen in een tiny house en haar ervaringen beschrijft ze op haar blog, ‘Marjolein in het klein’. Daarnaast is ze oprichter en projectcoördinator van Stichting Tiny House Nederland en fungeert ze als ambassadeur voor de Tiny House movement.

Monique van Orden
Monique van Orden woont al jaren met haar man een groot deel van het jaar in een caravan in Schoorl. Zodoende heeft ze veel ervaring met klein wonen en minimalisme. Momenteel zijn ze de bouw van hun eigen tiny house aan het voorbereiden, welke ze in Alkmaar gaan bewonen als buren van Marjolein. Monique is vice-voorzitter van Tiny House Nederland en geeft samen met Marjolein lezingen over de beweging in Nederland.

Afbeelding: Studio Walden

Afbeelding: Studio WaldenDe tiny house workshop
In deze workshop behandelen Marjolein en Monique de volgende onderwerpen:

– Is wonen in een tiny house iets voor jou?
– Ontspullen en minimaliseren
– Het ontwerp van jouw tiny house
– Off-grid: opties en uitdagingen
– Zelf bouwen of laten bouwen?
– Financiering en woonkosten
– Het vinden van een woonlocatie
– Contact met de gemeente
– Verzekering
– Omgaan met familie en vrienden

Aanmelden workshop
De workshop bestaat uit twee donderdagavonden en wordt gehouden op 17 en 24 november van 19:00 tot 22:00 in De Stadstuin in Utrecht. Deze workshop zit al vol maar ze gaan er nog meer organiseren om meer mensen de kans te geven om deel te nemen. Wil je graag op de reservelijst voor de workshop in november, of wil je op de mailinglist voor de volgende workshop? Dan kan je je nu alvast opgeven, dan ontvang je een bericht als de inschrijving voor de nieuwe workshop geopend is.

Stuur een email aan info@marjoleininhetklein.com met als onderwerp ‘workshop’. Vermeld daarin je naam, adres en woonplaats. De kosten voor deelname zijn 75 euro en zijn inclusief documentatie, koffie en thee.

Winnen
De workshop van 17 en 24 november is al vol maar wij mogen 1 gelukkige lezer blij maken met een gratis deelname. Geef hier onder in een reactie aan waarom jij graag wilt winnen en wie weet ben jij de gelukkige! De winnaar wordt bekend gemaakt op maandag 3 oktober.

Wil jij meer weten over Marjolein Jonker? Klik dan hier voor haar site of Facebookpagina. Klik hier voor de site van Tiny House Nederland.

Ben of ken jij iemand die ook bijzonder (en groen) woont? Dan kan je ons een mailtje sturen op redactie@hetkanwel.nl. Als je in het onderwerp ‘wonderlijk wonen’ zet komt het bij de juiste persoon terecht. We zijn benieuwd!

Alle prachtige afbeeldingen zijn van Studio Walden & Marjolein Jonker

Afbeelding: Studio Walden

Afbeelding: Studio Walden