Bron: Zelfstroom

Bron: Zelfstroom


Consumenten geven aan dat het erg lastig is om offertes voor zonnepanelen te vergelijken. Zelfstroom springt in dat gat en presenteert de eerste prijsvergelijker voor zonnepanelen in Nederland: de Zonnepanelen Prijsmonitor. Daarmee zorgt Zelfstroom ervoor dat particulieren in Nederland zich beter kunnen oriënteren en sneller kiezen voor 100% duurzame zonne-energie.

Alle aanbieders overzichtelijk op een rij

Om particulieren te helpen een keuze te maken voor zonne-energie, introduceert Zelfstroom de maandelijkse Zonnepanelen Prijsmonitor in Nederland. Iedere maand worden er door ‘zonnespionnen’ bij de grootste aanbieders van zonnepanelen offertes opgevraagd om de prijzen van dat moment voor dezelfde soort producten te vergelijken. Particulieren die zich oriënteren naar zonnepanelen geven aan dat offertes van zonnepanelen lastig zijn om te vergelijken. In de maandelijkse Zonnepanelen Prijsmonitor staan alle aanbieders van zonnepanelen in Nederland met hun merken, garanties, services en bijbehorende prijzen overzichtelijk op een rij.

Appels met appels vergelijken

Vergelijken was tot voor kort lastig, bleek voor consumenten. Iedere aanbieder presenteert de offerte met technische informatie en de prijs op een andere manier. Door de vele soorten producten, met bijbehorende technische specificaties, installatiekosten, btw-services en kortingen, is het een grote uitdaging om appels met appels te vergelijken. Een vaak genoemde reden, naast de te hoge aanschafprijs, om niet te kiezen voor zonnepanelen is dat het oriëntatieproces lastig is. Bram Leijten, directeur Zelfstroom: “Dat vindt Zelfstroom zonde. Want hoe meer mensen nu overstappen op duurzame energie die ze zelf opwekken, hoe beter dat is voor het terugdringen van fossiel brandstofgebruik in Nederland. En ook niet onbelangrijk: de particulieren die gebruik maken van zonnepanelen, genieten van een groot financieel rendement op hun investering.”

Als particulieren kiezen voor het huren van zonnepanelen, omdat ze de investering liever niet zelf doen, besparen ze direct maandelijks geld op hun energiekosten. Tenslotte is stroom die je zelf opwekt met zonnepanelen altijd de goedkoopste en meest groene stroom. Ook als je ze huurt.

Zelfstroom al twee keer op rij de goedkoopste

De uitkomst van de Zonnepanelen Prijsmonitor is dat Zelfstroom al twee keer op rij de goedkoopste aanbieder is met de meest uitgebreide standaard services en garanties. Toevallig? Niet helemaal.

Justin van de Loo, CFO bij Zelfstroom benadrukt dat het bedrijf door de enorme groei van één van de grootste aanbieders is en daardoor heel scherp A-merken kan inkopen. Justin: “Wij geven ons inkoopvoordeel zoveel mogelijk door aan onze klanten, omdat de belangrijkste reden om over te stappen op zonne-energie toch het financiële voordeel is. Willen wij een duurzame beweging in gang zetten, dan moet het financiële plaatje zo aantrekkelijk mogelijk zijn mét een solide pakket aan garanties en services. Daarmee helpen we particulieren die een geschikt dak hebben voor zonnepanelen te kiezen om nu zelf stroom te gaan opwekken.”