CV-inregelen

CV inregelenJe zou het niet zeggen, want het leek gisteren dat we de barbecue nog aan hadden, maar de koude maanden staan echt voor de deur. Dat betekent dat we de verwarming weer aan mogen doen. In veel huizen is de CV installatie niet goed ingeregeld. Dat heeft soms als gevolg dat de ene radiator staat te gloeien, terwijl de andere nauwelijks warm wordt. Zonde, want de verwarming moet hoger worden gezet dan nodig is, en de CV-ketel draait overuren. Dat kost een hoop extra energie en geld.

Gelukkig kun je er eenvoudig zelf wat aan doen door je CV-installatie in te regelen.

Fijn voor milieu en portemonnee

CV-inregelen: dat klinkt wat technisch, maar het komt er op neer dat met het aanpassen van enkele instellingen aan je CV-ketel en radiatoren het warme water beter wordt verdeeld over de aanwezige radiatoren. Het resultaat is een gelijkmatig verwarmd huis waar minder energie, en dus geld, voor verbruikt wordt. Een gemiddeld huishouden kan al snel € 95,- tot € 195,- per jaar besparen. En als je in een vrijstaand huis woont kan dit zelfs oplopen tot €350,-! Een voordeel waar ook het milieu een graantje van meepikt, want de CV-ketel hoeft minder hard te werken en verbruikt dus minder gas.

Regel zelf je CV in

Wil jij ook energie én geld besparen? Neem dan even een kijkje op CV-inregelen.nl. Hier staat alles kort en bondig uitgelegd, kun je aan de hand van tabellen zien wat de besparing kan zijn en kun je een CV-inregelkit bestellen. Hiermee kun je eenvoudig zelf alle stappen doorlopen om tot een perfect ingeregelde CV-installatie te komen. Hij kost €89,-, de aanschaf verdien je dus binnen een jaar terug. Ter vergelijking; het aanpakken van naden en kieren verdient zich meestal pas na 2 á 3 jaar terug. Dubbel glas of vloerisolatie zelfs pas na 10 jaar.

Foto: CV-inregelkit

Foto: CV-inregelkit