Den Haag door ImpactCity.nl

Den Haag door ImpactCity.nlOp allerlei plekken in ons land wordt er enthousiast getimmerd aan de wereld van morgen. Om een overzicht te krijgen van al die mooie ontwikkelingen maakten we een 12-delige serie, waarin er elke keer een andere provincie in de schijnwerpers stond. Vandaag vatten we de meest gave ontwikkelingen van onze provincies voor je samen.


Noord-Holland

Noord-Holland kenmerkt zich door een enorme diversiteit: van de voedselindustrie in de Zaanstreek tot Schiphol en de zeehavens in de Metropoolregio Amsterdam. In al die clusters kent deze provincie internationale koplopers op het gebied van kennis en innovatie. Zo willen ze bijvoorbeeld datacenters gaan gebruiken als warmtebron voor de glastuinbouw en nieuwe teeltmethoden ontwikkelen die zowel de grond als het grondwater ontzien.

Zuid-Holland
Zuid-Holland heeft een krachtige combinatie van universiteiten. Zo hebben ze de techniek uit Delft, de Life Science uit Leiden en de financiële kennis uit Rotterdam. Onder de naam Energy Innovation Delta gaat deze provincie inzetten op een nieuw warmtenet, op slimme wegen en elektrische- en waterstofauto’s, maar vooral op het creëren van interactiemilieus waar creatievelingen samen kunnen bouwen aan een fossielvrije provincie.

Utrecht
Provincie Utrecht is een vooruitstrevende en vernieuwende provincie. Zo kregen ze in 2015 bijvoorbeeld als eerste provincie de titel ‘Fairtrade Provincie’ en zijn ze de afgelopen twee jaar verkozen tot ‘Most Competitive Region’ van de EU. Deze provincie heeft de ambitie om uit te groeien tot meest leefbare economie van Europa. Daarom werken ze hard aan innovaties op het gebied van energietransitie, life sciences, diensteninnovaties, gezondheid en smart cities.

Lees verder op Voor de Wereld van Morgen

Jinterwas, Flickr

Jinterwas, Flickr