Ben jij op zoek naar een duurzaam en origineel cadeautje voor de feestdagen? Wie weet heb je dan iets aan onze tips voor duurzame cadeautjes. We hebben de mooiste adresjes voor je verzameld en onderverdeeld in een aantal categorieën, zoals bijvoorbeeld persoonlijke cadeaus en ervaringen. Zo hopen we je wat groene inspiratie te geven in jouw zoektocht naar het perfecte geschenk.

Een persoonlijk cadeau

Bij CRE8 worden kwetsbare jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid tot de ambachtslieden van de 21ste eeuw. Zij maken de mooiste producten, zoals bijvoorbeeld prachtige lampen, sieraden en personaliseerbare kinderproducten. Zo kan je een echte naampuzzel, beestenbos muursticker of naamlamp laten maken.

Van Hulley maakt van je favoriete maar versleten overhemd of je miskoop bloesje een prachtige persoonlijke boxershort of snoezige kinderpyjama. De productie wordt gedaan door vrouwen met grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Groene gadgets

Rydon ontwerpt en produceert fietsverlichting die altijd werkt. De Pixio laadt namelijk haar eigen batterijen op met een geïntegreerd zonnepaneel. Het lampje wordt permanent op je fiets gemonteerd zodat je het nooit kunt vergeten en het ook voldoende zonlicht ziet. Bovendien kan de speciale batterij enorm veel energie op slaan, zodat je zelfs in meest donkere dagen veilig over straat kunt.

Alle horloges van WeWood zijn gemaakt van resthout. Ze zijn hypo-allergeen en nikkelvrij. Verder heeft het horloge mineraal glas en een Citizen uurwerk. Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl planten ze voor elk verkocht horloge ook nog eens een nieuw boom!

Afbeelding: Verhip

Afbeelding: Verhip


Voor de kleintjes

Verhip maakt babykleding van de beste kwaliteit: duurzaam en eerlijk geproduceerd, comfortabel voor de baby én praktisch voor ouders. De babykleding van Verhip is te koop in setjes die worden verpakt in een mooie cadeaudoos. De ouders kunnen de doos opnieuw gebruiken om de kleding door te geven aan een volgende baby. De speciaal door ons ontwikkelde ansichtkaarten maken het doorgeven extra leuk.

Bij Kinderwonderland verkopen ze de leukste cadeautjes voor baby’s en kinderen: van prachtig beddengoed tot kleurrijk speelgoed. Van servies en drinkbekers tot rugtasjes. Alles is vrij van schadelijke stoffen en er zijn vele alternatieven voor plastic producten. Al het katoen is gecertificeerd biologisch katoen en er worden natuurlijke verfstoffen gebruikt.

Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen