Boeken kunnen een enorme impact hebben op kinderen. De boodschap die we met deze boeken overbrengen is dus erg belangrijk. Bijvoorbeeld dat ze er toe doen en dat ze gelijk zijn aan andere kinderen. Dat ze onbezorgd mogen lachen en hun fantasie op de vrije loop mogen laten. Dat ze over dingen mogen praten maar dat ze ook gewoon kind mogen zijn. Omdat we die kleintjes hoog hebben zitten, delen we graag 6 bijzondere kinderboeken met je. Bijvoorbeeld een boek zonder tekeningen of een boek over vluchtelingen van Vonne Hemels. Zij vat trouwens ook heel mooi samen waarom deze boeken hard nodig zijn:

“Mijn missie is om verhalen te vertellen die bijdragen aan gelijkheid en begrip. We hebben namelijk alternatieve boeken nodig, verhalen die we nog nooit gehoord hebben, lessen die we nog niet kennen, om te leren dat iedereen ertoe doet.”

Het boek zonder tekeningen
Dit boek is een groot succes. Dat is best knap aangezien er dus helemaal geen tekeningen in dit boek staan. Volgens velen zit de kracht van dit boek in de eenvoud. Het is namelijk een verhaaltje dat iedereen kan verzinnen en speelt volledig in op de fantasie van kinderen.

Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen