Op zaterdag 25 maart kan je een splinternieuw festival bezoeken in Amersfoort: We doen het zelf wel Festival. Dit festival is speciaal voor actieve burgers die hun gemeenschap een warm hart toedragen. Je kunt er inspiratie op doen bij bekende sprekers zoals Jan Terlouw of bij lokale helden, praktische workshops en adviseurs van verschillende fondsen. Daarnaast kan je er genieten van de prachtlocatie, lekkere hapjes en fijne muziek.

Wij worden heel vrolijk van dit festival en zijn dan ook blij dat we 2 vrijkaartjes (t.w.v. €40) mogen weggeven aan een van onze lezers. Hier onder kan je lezen hoe je kans maakt.

We doen het zelf wel Festival
Het kan heel goed zijn dat de naam van dit festival je bekend in de oren klinkt. In de aanloop naar het festival maakte oproep Human namelijk zes tv-uitzendingen onder deze naam. Hier leefden Anneloor van Heemstra en Susan Koenen mee met mensen die op een bijzondere wijze vorm geven aan hun gemeenschap. Zo gingen ze bijvoorbeeld op bezoek bij de bouwers van ecodorp Boekel, de Scharrelondernemers in Breda en andere lokale helden.

Volgens de organisatoren zijn deze en andere gave burgerinitiatieven een mooi voorbeeld van hoe mensen hun lokale problemen oplossen. Zij zien een kritische groep mensen ontstaan die steeds groter groeit en de samenleving mooier maakt. We doen het zelf wel Festival is de perfecte plek om al deze inspirerende ontwikkelingen zichtbaar te maken.

Bekende sprekers en lokale helden
Op het programma van dit festival staan een hoop bekende sprekers en lokale helden. Zo werpt Jan Terlouw zijn wonderschone licht op de samenleving, neemt hoogleraar Tine de Moor je mee op een historisch perspectief op huidige burgerinitiatieven en vertelt Marjan Minnesma bevlogen over de toekomst van duurzaamheid.

Je kunt ook komen luisteren naar lokale helden zoals Monique Vissers van ecodorp Boekel, Linda Bloem van de Buurtboerderij in Zaandam of Bahram Sadeghi van Lokale Helden. Verder kan je meedoen aan een aantal workshops, bijvoorbeeld over crowdfunding, omgaan met de overheid of over supervrijwilligers. Er staat nog veel meer op het programma dus kijk vooral ook even hier voor alle onderdelen.

Speeddaten met fondsen
Loop jij al tijden rond met een geweldig idee of initiatief en zou je daarover wel willen praten met een aantal fondsen en kenniscentra? Dan is dit je kans. Zij zitten namelijk tijdens dit festival klaar om nieuwe, creatieve of innovatieve projecten in dorpen en steden een kans te geven. De ideale gelegenheid om advies te vragen, je plan aan te scherpen of misschien een vervolggesprek te plannen.

Praktische info
De deuren van de Rijtuigenloods in Amersfoort gaan zaterdag om 10.00 uur open. Het officiële programma begint een uurtje later, maar voor die tijd kun je al rondkijken op de markt. De laatste programmaonderdelen starten om 17.00 uur en daarna is er nog een gezellige borrel om na te praten. Vergeet niet om je thuis alvast voor de workshops in te schrijven, dat kan heel makkelijk via deze pagina.

Verder krijg je bij de entree alvast drie consumptiemuntjes, die je kunt besteden zoals je zelf wilt. Je kunt de hele dag terecht bij de bar voor een lekker broodje, iets zoets, een kopje koffie of een ander drankje. Ben je door je muntjes heen, dan moet je zelf even afrekenen.

We doen het zelf wel Festival

Winactie
Wil jij graag met iemand naar dit festival? Geef dan in een reactie hier onder aan waarom jij er graag naar toe wilt. Wij maken op donderdagavond de winnaar bekend. De winnaar ontvangt vrijdagochtend een unieke code waarmee hij of zij de 2 vrijkaartjes kan ontvangen. Als klap op de vuurpijl mag je ook nog een derde persoon meenemen voor €10 korting.

Wil jij meer weten over het We doen het zelf wel Festival? Klik dan hier voor de site en Facebookpagina.