Zou jij graag in een tiny house willen wonen? Dan is dit je kans! De stuurgroep Tiny Housing Twente zoekt bewoners voor meerdere kleine huisjes. De organisatie is bezig met het verwezenlijken van een wijk in Enschede.

Het is de bedoeling dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op kunnen doen in de wijk. Daarnaast krijgen studenten van Saxion en regionale bedrijven de mogelijkheid om innovaties en nieuwe technologieën in de praktijk te brengen. “Dus zelf energie opwekken door gebruik van aardwarmte, zon en wind”, aldus de stuurgroep Tiny Housing Twente.

Marjolein Jonker, een tiny housebewoner in Alkmaar, steunt de plannen van de Twentse stuurgroep. Jonker wekt elektriciteit op met zonnepanelen en haalt water uit een regenton. Aansluiting op het riool is niet nodig door het gebruik van een composttoilet. Haar manier van wonen past helemaal in het straatje van Tiny Housing Twente.

Deeleconomie

In Nederland ontstaan steeds meer soortgelijke ideeën. Maar toch gaat het Twentse initiatief een stukje verder. Het is de bedoeling dat de deeleconomie centraal komt te staan in de toekomstige wijk. “In alles is het streven een zo minimaal mogelijke ecologische footprint achter te laten”, aldus stuurgroeplid Jan Willem Aardema. Dat betekent gezamenlijke wasmachines, een grasmaaier en een centrale werkplaats met gereedschap.

Afhankelijk van de grootte ben je volgens Aardema tussen de 40.000 en 100.000 euro kwijt. Maar de stuurgroep is niet op zoek naar mensen die alleen kiezen voor goedkoop wonen. Het is de bedoeling dat uiterlijk eind juni een lijst met serieuze kandidaat-bewoners naar de gemeente Enschede gaat.

Wil jij in een tiny house wonen?

Spreekt het idee voor een wijk met tiny houses je aan en zou je wel in Enschede willen wonen? Mail dan naar j.w.aardema@bouwmensentwente.nl of lees meer op de website.

Afbeelding: Tiny Housing Twente / Bart Oude Weernink