We mogen deze dagen eindelijk genieten van het zomerzonnetje. We verwachten dan ook dat er veel mensen de kans grijpen om hun barbecue nog aan te slingeren. Nu kan je dat natuurlijk met een normale barbecue doen, maar er zijn inmiddels een aantal gave varianten waarmee je de lekkerste hapjes opwarmt met energie van de zon! We zetten er een paar voor je op een rijtje.

GoSun Grill

De GoSun Grill (te zien op de afbeelding boven dit artikel) is razend populair in de VS en sinds vorig jaar ook in Nederland verkrijgbaar. Deze zonnekoker bestaat uit een dubbele glazen buis van hittebestendig glas, waar je een RVS-kookslede in kunt schuiven. De reflecterende schermen kaatsen zonlicht op deze buis, waardoor het er heet genoeg wordt om allerlei gerechten in te bereiden.

Lees verder over koken op zonne-energie bij Voor De Wereld Van Morgen.