In Nederland gooien we jaarlijks per persoon 47 kilogram eten weg. Volgens Natuur&Milieu staat dat gelijk aan 65 warme maaltijden! En dat terwijl er wereldwijd 842 miljoen mensen niet genoeg te eten hebben. Daarnaast zorgt al dat ongebruikte voedsel voor de verspilling van water, land, energie, arbeid en grondstoffen. Gelukkig zijn er steeds meer handige initiatieven, boeken, sites en apps tegen voedselverpilling. Kende jij deze anti-voedselverspilling apps al?

Slim koken

Slim Koken is een gratis app van het Voedingscentrum waarmee je veel voedsel en geld kunt besparen. De app staat vol slimme koop- en bewaartips om minder voedsel te verspillen. Naast handige tips vind je er ook allerlei lekkere recepten. Alle ingrediënten worden precies afgestemd op jouw eetwensen, eventuele allergieën en het aantal tafelgenoten. Valt een recept in de smaak? Dan kan je het opslaan in je kookboek zodat je het makkelijk terug kunt vinden. Tot slot kan je je favoriete gerechten toevoegen aan je boodschappenlijstje, zodat de benodigde ingrediënten er direct op verschijnen. Handig!

Lees meer over apps tegen voedselverspilling bij Voor De Wereld Van Morgen.