Van welk materiaal is jouw huis gemaakt? De kans is groot dat dat beton is. Beton is namelijk het meest toegepaste bouwmateriaal ter wereld. De productie van dit materiaal is helaas niet zo fris. Het produceren van beton zorgt namelijk elk jaar voor miljoenen tonnen aan CO2 uitstoot. Niet zo gek dus, dat architecten, ontwerpers en bouwbedrijven druk zoeken naar duurzame alternatieven. En met succes. Wist je bijvoorbeeld dat je ook hele mooie huizen kunt bouwen van bamboe, stro of zout? We zetten een paar voorbeelden op een rijtje.

Duurzaam bouwen met zout

Op veel droge plekken in de wereld is er een schaarste aan zoet water. Daarom wordt er steeds meer zeewater ontzilt om er drinkwater van te maken. Bij dat proces ontstaat er brijn, enorm zout water, dat vervolgens weer terug in de zee wordt gepompt. Dat is erg duur én slecht voor het milieu. The Salt Project heeft daar iets op bedacht.

Lees verder over duurzaam bouwen bij Voor De Wereld Van Morgen.