Ben jij nog op zoek naar een leuke kamerplant? Wie weet heb je dan iets aan dit lijstje met populaire planten. Nu het buiten steeds grauwer wordt, is het wel zo fijn om wat meer groen in huis te halen. Wist je dat planten niet alleen zuiverend werken, maar je er ook minder gestresst van wordt? Het kan dus helemaal geen kwaad om wat meer planten in huis te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pannenkoekenplantje of de lieftallige stippenplant?

WIldernis Amsterdam kamerplanten

Afbeelding: Wildernis Amsterdam via Instagram


Pilea Peperomioides – Pannenkoekenplant
Deze plant is makkelijk herkenbaar aan de ronde bladeren. In Nederland noemen we het plantje liefkozend een pannenkoekenplant, maar in het buitenland staat het vooral bekend als de Chinese Money plant. Een Schotse botanicus nam de pannenkoekenplant in de vorige eeuw mee van China naar Europa. De pannenkoekenplant was vooral razend populair in de jaren 70, maar is de afgelopen jaren weer helemaal terug van weg geweest. Dat is goed nieuws, want dit plantje heeft niet veel aandacht nodig. Je hoeft ‘m alleen maar op een licht plekje te zetten en eens per week een flink scheutje water te geven! Een plant naar ons hart!

Lees verder over populaire kamerplanten bij Voor De Wereld Van Morgen.