Er worden heel veel mooie dingen gemaakt in sociale werkplaatsen. Hier werken vaak geschoolde vakmensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Dit lijstje bewijst dat creativiteit en kwaliteit voorop staan bij deze werkplaatsen. Tip: shop meteen je cadeaus voor de feestdagen!

Rescued

Rescued redt restafval en transformeert het tot iets nieuws: ‘from waste to wonderful’! Het team achter Rescued ziet zichzelf als makers en uitvinders die telkens nieuwe producten verzinnen. Stuk voor stuk zijn het unieke, opmerkelijke interieuraccessoires. De makers en uitvinders zijn geschoolde vakmensen met een handicap. Ze werken samen in een sociale werkplaats en leren nieuwe vaardigheden van elkaar. Rescued verkoopt onder andere prachtige verlichting, gerecyclede meubels en verschillende hangsystemen voor planten. Verbaas jezelf in de webshop!

Bekijk nog 4 sociale werkplaatsen met prachtige producten via Voor de Wereld van Morgen.