Zuiver jij de lucht in huis? De één is tevreden met een beetje frisse lucht door een raampje, de ander zweert bij een luchtzuiveringsapparaat, maar de meest natuurlijke manier van lucht zuiveren is het toevoegen van planten in huis. Welke  luchtzuiverende planten zijn geschikt? HetkanWEL zet het voor je op een rij.

Aglaonema

Deze plant bestaat in verschillende soorten en maten, maar doet het als luchtzuiveraar erg goed. De plant filtert verschillende chemicaliën uit de lucht. De bladeren van deze plant zijn groot en hebben een mooi patroon. Een aglaonema heeft weinig water nodig en kan prima in de schaduw staan.

Aglaonema

Philodendron

Deze plant komt uit de tropen van Midden- en Zuid-Amerika. Ze zijn in honderden soorten verkrijgbaar, maar allemaal hebben ze grote, groene bladeren. De philodendron is makkelijk te verzorgen, maar wel giftig voor mensen en dieren. Arne en Michelle, bedenkers van de Wilde Wand, kiezen ook vaak voor de philodendron, omdat het één van de krachtpatsers onder de luchtzuiveraars is.

Philodendron

Epipremnum

Deze plant met hartvormige bladeren zet je op een lichte plaats in de kamer, maar niet in direct zonlicht. Geef ‘m water als de potgrond droog is en voor wat extra vocht kun je de plant af en toe besproeien. De plant reduceert de giftige stof formaldehyde.

Epipremnun

Chlorophytum comosum

Deze kamerplant heeft groene en gele bladeren. Hij is makkelijk te onderhouden, pas als je merkt dat de potgrond droog wordt, moet je water geven. Een chlorophytum comosum (ook wel graslelie genoemd) kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Leuk om te proberen: scheur de wortelkluit voorzichtig in tweeën voor twee extra plantjes.

Ficus

De ficus heeft veel liefde en aandacht nodig. Je geeft de plant steeds kleine beetjes water, zodat de grond altijd vochtig is, maar de wortelen niet onder water staan. De ficus heeft ook veel licht nodig. Maar als het lukt om ‘m te verzorgen, zit je goed: de plant filtert formaldehyde (zie link boven), benzeen en trichloorethyleen uit de lucht.

Ficus

Spathifyllum

Dit wordt ook wel de lepelplant genoemd. Hij is niet kapot te krijgen én filtert meerdere chemische stoffen uit de lucht. Als de plant gaat hangen, is het tijd om ‘m water te geven.

Spathifyllum (of: lepelplant)

Dracaena

Dit kan een flinke kamerplant worden. De dracaeana (ook wel drakenbloedboom genoemd) doet het ook goed in ruimtes met weinig licht. Hij heeft regelmatig water nodig.

Dracaena (of: drakenbloedboom)

Heb jij nog aanvullingen? Laat het ons weten in een reactie!