Om deze winter lekker warm te blijven, heb je allang geen jas meer nodig met wol of dons. De vegan winterjassen zijn warm, mooi en diervriendelijk. We zetten 7 merken voor je op een rij.

Hoodlamb

De winterjassen van Hoodlamb veroverden in rap tempo de wereld. De buitenkant is van strak geweven hennep, dat mooi en slijtvast is. De binnenkant is van gerecyclede PET-flessen. Sommige hebben een capuchon met een randje nepbont, gemaakt van gerecycled polyester en hennep. De jassen hebben allerlei handige zakken, zijn licht, warm en onverwoestbaar.

Jan ’n June

Het Duitse merk Jan ’n June maakte een perfecte winterjas voor in de stad. Stijlvol, elegant en vegan. De buitenkant is van biologisch katoen en de binnenkant is van gerecycled polyester. Heerlijk warm, zonder het gevoel dat je met je dekbed op stap bent.

Langerchen

In 2013 startte een Duitse en Chinese ondernemer samen het merk Langerchen. Langerchen maakt de perfecte vegan outdoor jassen. Ze zijn tijdloos, gemaakt van duurzame materialen en met goede arbeidsomstandigheden, functioneel en van goede kwaliteit. Ze maken klassieke en sportieve jassen en bewijzen dat ‘made in China’ heel duurzaam kan zij.

Vaute

Dit Amerikaanse merk maakt jassen die tegen de koudste winter opgewassen zijn. Ze zijn 100% vegan, kunnen tegen een flinke sneeuwstorm, houden de wind buiten en ze zijn er in klassieke en sportieve modellen, waardoor Vaute er is voor iedereen.

Wully outerwear, Save the Duck en Frank & Oak

Ook deze drie merken maken vegan jassen met nepdons dat je de hele winter gegarandeerd lekker warm houden. Ze zijn mooi afgewerkt, maken gebruik van synthetische materialen voor de vulling en zijn absoluut tijdloos.

Met deze prachtige jassen kom je de winter zeker door. Heb je een aanvulling op de lijst, laat het ons alsjeblieft weten.