Ben je op zoek naar ideeën om oude meubelstukken weer nieuw leven in te blazen? Of vond je een schat bij de kringloopwinkel, die wel een make-over kan gebruiken? Wij zetten zes websites voor je op een rij, die je daarbij kunnen helpen.

Of het nou gaat om een nieuwe stoel, boekenkast of een tv meubel industrieel in je huis; er zijn ontzettend veel opties. Nieuw en tweedehands. Kies je voor tweedehands, maar wil je er wel een eigen twist aangeven, dan kunnen deze sites uitkomst bieden. Ze zorgen er in no time voor dat je oude meubelstukken weer nieuw leven inblaast.

Ikeahackers

Wanneer je eens wat anders wilt met een IKEA meubelstuk, een tweedehandsje hebt gescoord óf een oud IKEA’tje wilt pimpen check dan zeker eens deze site ter inspiratie. Want hoezo kun je een kastje maar op één manier gebruiken? Ikeahackers.net

Dishfunctionaldesigns

Laura gebruikt oude materialen zoals servies en postkaarten om sieraden te maken. Op haar blog deelt ze aan de hand van thematische posts ideeën om je oude spullen een tweede leven te geven. Dishfunctionaldesigns.blogspot.com

Apartmenttherapy

Mooie overzichtelijke site met naast DIY’s (check ‘green living’ of ‘projects’) ook andere inspirerende pagina’s, zoals hometours en tips hoe je kleine ruimtes zo optimaal mogelijk kunt inrichten. Apartmenttherapy.com

Scraphacker

‘Hack the crap out of scrap’ is het motto van DIY-blogger Filippa. Als stadsbewoner begon ze haar eerste DIY’s met pallets en andere spullen die ze op straat vond. Op haar blog vind je onder meer geupcyclede meubels, interieurspulletjes en mode. Scraphacker.com

Recyclart

Grote verzamelsite met geupcyclede spullen. Geen tutorials, maar wel inspiratie. Kijk voor in huis vooral even bij de tag ‘furniture’ wanneer je op zoek bent naar spullen voor in huis.  Recycleart.org

Designsponge

Nog een prachtige verzamelsite waar je uren kunt surfen naar voor in huis. Veel for and afters, maar natuurlijk ook DIY’s en tips voor upcycling. Designsponge.com

Wie mag er verder niet in dit rijtje ontbreken? Laat het ons weten.

En.. je kunt ook je kleding een make-over geven. Zelfs je trouwjurk. Meer weten? Check het artikel.