Wist je dat je 4 knuffels per dag nodig hebt om te overleven? En 8 knuffels voor ‘onderhoud’ en 12 voor persoonlijke groei? Maar wat doe je als niemand je die knuffels kan geven? Dan zou een professioneel knuffelaar uitkomst kunnen bieden. Een sessie helpt tegen stress, eenzaamheid en geeft je een gevoel van geborgenheid.

Helend en ontspannend

Dat een goede massage op zijn tijd ontspannend, of zelfs helend werkt, dat wist ik wel. Niets lekkerder dan iemand die je van top tot teen onder handen neemt en al je spieren los kneedt. Dat je ook kunt kiezen om je behoefte aan lichamelijk contact via een professioneel knuffelaar te vervullen, is nieuw voor me. Tijd om er eens in te duiken.

Knuffelwinkel

In Nederland zijn er verschillende professionele knuffelaars. Als we het AD mogen geloven was Linda Milder (toepasselijke achternaam ook voor dit vak) de eerste. De Amerikaanse Samantha Hess was haar inspiratiebron. Hess opende de eerste knuffelwinkel ter wereld en Milder vond dat in Nederland ook iedereen een knuffel zou moeten kunnen krijgen. Inmiddels volgden andere professionele knuffelaars in Nederland haar voorbeeld, die ook een opleiding kunnen volgen.

Jong en oud

De mensen die behoefte hebben aan een afspraak met een professioneel knuffelaar zijn heel divers. Van twintigers tot senioren; ze zijn allemaal op zoek naar oprechte aandacht door aanraking. Het zijn mensen die zich eenzaam voelen, last hebben van een beperking, of een ziekte, of een drukke baan, waarbij aanraking er wel eens bij inschiet. Het gaat bij professionele knuffelaars om echt om niet-seksuele aanrakingen. Als klant houd je ook gewoon je kleding aan en moet je een verklaring tekenen waarin je belooft je aan bepaalde gedragsregels te houden.

Bij een professioneel knuffelaar kun je kiezen voor een uurtje, maar langer is ook mogelijk. Afhankelijk van je behoefte en budget. Ik ben heel benieuwd hoe jij hier over denkt. Heb je ervaring met een professionele knuffelaar, of zou jij er behoefte aan hebben? Of juist helemaal niet? Laat je het weten?