Tweedehands, vintage of pre-loved, welke term je er ook aan geeft; hergebruik van kleding en meubels zit in de lift. Er komen steeds meer online winkels voor vintage kleding- en design. Wij vroegen de website eerlijkwinkelen.nl om er een aantal voor je op een rij te zetten. Het volledige overzicht vind je op de website.

Shop for design

Shop for design verkoopt diverse meubels, die zijn ontwerpen in Nederland en Denemarken. Sommige zijn wel vijftig jaar of ouder, maar nog steeds helemaal gaaf. Naast meubelen verkopen ze ook vintage lampen, aardewerk en glas.

LENA the fashion library

Bij LENA the fashion library kun je kleding lenen én kopen uit een hoogwaardige collectie van opkomende designers, duurzame labels en de mooiste vintage en unieke pre-loved items. Shoppen kan in de LENA flagshipstore in Amsterdam of online.

The Next Closet

Favoriet van de redactie is The Next Closet. Hier vind je designer kleding en andere mooie items. En je kunt zelf in de kledingkast van inspirerende vrouwen winkelen. Met dat aanbod heb je nooit meer iets nieuws nodig. Nou ja, ondergoed dat wel natuurlijk.

Roses of Fashion

De oprichtster van Roses of Fashion houdt van winkelen, maar wel voor een mooie prijs en zonder het milieu te belasten. Met drie opgroeiende kinderen en een parttime baan is het budget niet altijd toereikend, dus werd ze heel handig in het vinden van mooie spullen voor een goede prijs. Nu verkoopt ze pre-loved items, voor een mooie prijs.

United wardrobe

Op United Wardrobe shop je gemakkelijk en veilig tweedehands kleding. Voor ieder wat wils. Mannen, vrouwen en kinderen. Het aanbod is divers, van tweedehands parels van topdesigners als Gucci en Louis Vuitton, vintage kleding tot schoenen van Dr. Martens en Daily Paper.

Speciaal voor kinderen

Voor kinderkleding zijn tweedehandswinkel een absolute uitkomst. Kinderen groeien razendsnel en T-shirts, jassen en truien zijn vaak nog heel mooi als ze niet meer passen. Je kunt eens een kijkje nemen bij happybellys.nlkrijgdekleertjes.nl en mijnesjouwes.nl.

Tweedehands servies

Ben je op zoek naar bijzonder servies, glaswerk of bestek? Dan zit je bij het derde servies in Rotterdam. Ze kunnen sturen het naar je op met breukgarantie.

Niet online, maar wel heel leuk Reshare Stores

Vorige jaar startten het Leger des Heils en duurzame modeontwerper Sjaak Hullekes van Hul le Kes de ReShare Store. Vorige jaar openden ze samen een pop-up ReShare Store met een exclusieve collectie, om een statement te maken voor het hergebruik van textiel en tegen de fast fashion. Hul de Kes transformeerde hiervoor oude kleding van het Leger des Heils tot een exclusieve en duurzame collectie. Deze samenwerking zetten ze nu voort met verschillende door heel Nederland.

En op de website van Eerlijkwinkelen.nl staat ook nog een hele mooie lijst met eerlijke winkels door heel Nederland, die jouw hulp nog steeds hard kunnen gebruiken!

Wat is jouw favoriete webshop voor pre-loved kleding en meubels? Laat het ons weten. En ben jij goed op de hoogte wat er te vinden is in jouw stad? Dan kun je eerlijkwinkelen.nl misschien helpen als vrijwilliger. Heb je interesse? Mail dan naar info@eerlijkwinkelen.nl