“In 2035 zijn er bijna geen arme landen meer”

Bill Gates aan het woord. Foto: DFID, Flickr
Bill Gates aan het woord. Foto: DFID, Flickr

Bill en Melinda Gates, de rijkste mensen ter wereld, die een groot deel van hun fortuin besteden aan goede doelen, stellen dat het steeds beter gaat met de wereld. De meeste mensen hebben volgens de oprichter van Microsoft en zijn echtgenote, geen idee van de successen op het gebied van armoedebestrijding. Noch van het nut van ontwikkelingshulp.

Het echtpaar Gates stelt in een opiniestuk in de Wall Street Journal dat er op de meeste plaatsen in de wereld de laatste decennia, na de val van de Muur, enorme vorderingen zijn geboekt. Het duo voorspelt dat er in 2035 bijna geen arme landen meer zullen zijn, op enkele tragische uitzonderingen na.

Niettemin hebben de meeste mensen het tegenovergestelde idee: ze menen dat het steeds slechter gaat en dat daar amper iets aan te doen is. Volgens de filantropen komt dat door drie hardnekkige mythes, die ze in hun betoog stuk voor stuk weerleggen.

Lees meer over deze drie mytes op joop.nl

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Kijktip: Hans Rosling laat met cijfers zien hoe de wereld beter wordt
Bill Gates betaalt miljoenen voor schone wc

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020