Nieuwe laptop drinkt water, ademt zuurstof

Plant Book7
Foto: Yanko Design

Als we luisteren naar de ideeën van Seunggi Baek & Hyerim Kim is een computer binnenkort niet meer een giftige energieslurper. Zij ontwierpen de plantbook: een concept laptop die draait op zon & water.

De accu van deze laptop zuigt water op. Door middel van zonnepanelen en elektrolyse ontstaat er waterstof en zuurstof. De waterstof drijft de laptop aan, de zuurstof zorgt ervoor dat je kantoor fris blijft.

Het klinkt allemaal nog behoorlijk futuristisch, maar wij luisteren graag. Apparaten die de wereld beter, frisser en schoner maakt: dat klinkt toch prachtig?

Bron: trendhunter, yanko design

Lees ook

De Groene PC maakt je digitale leven groen

“Trappen! Of de muziek gaat uit”

Feesten bij een laadpaal: kom je ook?

Over de schrijver

3 gedachten over “Nieuwe laptop drinkt water, ademt zuurstof”

  1. @Pandora. Je haalt 2 zaken door elkaar Zonnecellen maken energie uit licht en waterstof is een opslag medium voor energie. Door de elektriciteit van de zonnecellen om te zetten in waterstof doe je het zelfde als als het opslaan in een batterij. Waterstof is echter milieu vriendelijker dan een batterij Er zitten geen of weinig giftige stoffen in en de capaciteit is hoger.

    Er zitten ook nadelen aan. De hoge brandbaarheid en de moeilijk opslag zijn er maar 2. Dit is ook de reden dat we nog niet allemaal op waterstof rijden. Ik zie dit echter wel gebeuren. Auto's op batterijen zijn ook niet geweldig. Kan een laptop op waterstof dan wel? Ja maar hij zal voorlopig niet erg klein zijn 😛

  2. Als er zonnecellen in zitten, kunnen die toch ook rechtstreeks de energie leveren voor de laptop? Dan zetten we wel een plantje neer voor de zuurstof. Lijkt me toch wat minder omslachtig (en dus efficiënter) dan dit…

Reacties zijn gesloten.