25 meest gekke en gevaarlijke routes naar school

Gevaarlijke Weg Naar School. Foto: Flickr, Gusjer
Gevaarlijke Weg Naar School. Foto: Flickr, Gusjer

Deze week zijn ook de basisscholen in het midden van het land weer van start gegaan en is het weer oppassen geblazen voor duizenden kleine fietsertjes op de weg. De meeste Nederlandse kinderen gaan op de fiets naar school. In veel andere landen is dat echter heel anders. Daar moeten kinderen de meest gekke en gevaarlijke wegen afleggen om op school te komen. In een fotoreportage is vastgelegd hoeveel moeite sommige kinderen moeten doen om überhaupt onderwijs te kunnen genieten.

Volgens UNESCO, de tak binnen de Verenigde Naties die onder andere onderwijs in de portefeuille heeft, is er de afgelopen jaren minder vooruitgang geboekt in het naar school krijgen van kinderen. Gebieden waarin goede wegen om naar school te komen ontbreken overstromen ook nog eens vaak. Dit maakt het nog lastiger om school te bereiken. Gevaarlijke schoolroutes is een van de hoofdoorzaken van schooluitval.

Een indrukwekkende fotoreportage legde vast welke ingewikkelde routes kinderen soms moeten nemen om op school te komen. Bekijk de reportage hier.

Lees ook
Rotterdamse kinderen spelen in speeltuin van afgekeurde molenwieken
[adrotate group=”2″]
Kinderen die vrij spelen, kunnen de wereld beter aan

Over de schrijver