Review: Mandarin Body Butter en Mandarin Body Wash

Foto: Claudia Pietryga

 

Mandarijnen staan voor geluk, blijdschap en warmte. De geur frist je op, zeker wanneer je somber bent. Ideaal om jezelf weer goed gemutst te krijgen tijdens dit grijze winterweer.

Love The Planet is opgericht door de Schotse Laura McComiskie nadat ze met het idee voor (mijn favoriete!) wasbare make-upwatjes een finaleplek veroverde tijdens de Britse Vrouwelijke Uitvinder van het Jaar Awards. Gefrustreerd omdat er weinig betaalbare groene cosmetica bestond besloot ze Love The Planet op te zetten.

Enthousiast geworden vanwege de wasbare make-upwatjes kocht ik ook de Mandarin Body Butter (100 gr) en Mandarin Body Wash (200 ml). De verpakkingen zijn oké. Er staat ‘carbon neutral company’ op. Leuk en koket, maar ik kan op hun site er helaas niks over terug vinden hoe ze dat realiseren. Minpuntje dus. De producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, maar het merk is niet gecertificeerd.

Fris
De geur van beide producten vind ik op zich niet erg bijzonder, wel subtiel en fris. De bodybutter doet iets geks. Het product trekt redelijk snel in, maar laat een stroef gevoel achter. Ook wanneer ik het eraf was. Bij de meeste bodybutters wordt mijn huid eerst vettig, maar zodra ik het eraf was juist super zacht. Ook wordt mijn huid even koud wanneer ik het aanbreng, meestal het gevolg van een harde alcohol en vind ik minder lekker voor in de winter.

Ingrediënten bodybutter: Aqua, Prunus amygdalus dulcis, Sodium stearoyl lactylate, Theobroma cacao, Oleo europaea, Glyceryl stearate, Cetyl alcohol, Glycerine, Citrus noblis, Benzyl alcohol, Phenoxyethanol, Potassium sorbate, Lactic acid.

De douchegel zit in een handige knijpflacon. Ik gebruik een beetje op een puff of loofah en dan schuimt het redelijk. Overigens kreeg ik in de periode dat ik dit product gebruikte uitslag op mijn buik. Sinds ik een ander product gebruik is het weg. Het hoeft er niks mee te maken hebben en iedereen reageert ook weer anders, maar ik wil er toch even bij hebben gezegd.

Ingrediënten bodywash: Aqua, Mipa laureth sulphate, Cocoamidopropyl betaine, Betaine, Phenoxyethanol, Benzyl alcohol, Potassium sorbate, Lactic acid, Citrus noblis.

SLES
Volgens Love The Planet is Mipa Laureth Sulfate niet verwant aan SLS en zou het een zachte natuurlijke reiniger zijn, maar wanneer je Googelt, blijkt dat er tóch een verwantschap is. Sterker nog: het is SLES, maar met de toevoeging Isopropanolamine. SLES is toch ook verwant aan SLS, ook al is het milder? Overigens is Isopropanolamine op zichzelf staand een corrosief goedje dat onder meer wordt gebruikt als basis voor methadon. Huh? Vreemd. Ik weet niet precies wat de verbetering is wanneer je het samen combineert. Misschien weet een chemicus die dit bericht leest het wel?

Wat me ook tegenvalt is Phenoxyethanol. Dit wordt als conserveermiddel gebruikt maar is niet bepaald lekker voor je huid of luchtwegen. In principe is het schadelijk in de pure vorm en in hoge concentraties, maar ik vind het gewoon raar dat het in een groen cosmeticaproduct zit. Wanneer je een gevoelige huid hebt kán de reactie zijn: een droge geïrriteerde en rode huid. Hmmm. Al met al is dit merk voor mij niet voor herhaling vatbaar. Jammer. Vervang een paar ingrediënten en het product is niet alleen liefdevol voor de planeet maar ook voor de mens.

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020