3 apps die gezond eten makkelijk maken

3648490691 F66B524C34
Foto: Mr T. In Dc, Flickr

Gezond en lekker eten is makkelijker met deze 3 apps: biologische producten, gezonde voedingstips en informatie over e-nummers zijn niet verder weg dan in je broekzak…
Puur uit eten
Puur uit eten is een gids, een website, en sinds gisteren ook een app. Je vindt er biologische, fairtrade en duurzame restaurants, winkels en andere plekken waar je eten kunt vinden.
Van de website: “Je vindt met deze Puur! uit eten gemakkelijk heerlijke restaurants bij jou in de buurt of onderweg.”
Alleen voor iPhone
Eet wijzer 
Deze app hoort bij het “nieuwe eten” dat het Voedingscentrum voorstaat. De app geeft tips over gezond eten voor elk moment.
Van de website: “Zoek je een coach die je voedingstips influistert op het juiste moment? Installeer dan de Eet Wijzer-app op je smartphone. Deze scant je agenda en geeft praktische tips die passen bij je afspraken. Heb je een feestje gepland? De Eet Wijzer App geeft je automatisch alternatieven voor ongezonde snacks”
Voor iPhone en Android
E-nummers
Twijfel je of een product uit de supermarkt gezond is? Check met deze app de e-nummers. Lang niet alle door de EU goedgekeurde hulpstoffen voor eten zijn even gezond…
Van de website: “Omdat E-nummers door de Europese Unie goedgekeurd zijn, zijn zo ook veilig… toch? Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek toont iets anders aan: de veiligheid van sommige E-nummers is twijfelachtig en in sommige gevallen zijn de risico’s zelfs erg groot.”
Voor de iPhone. In Google Play vind je alternatieve programma’s van andere softwarefabrikanten.
Lees ook
Gids met e-nummers: puur eten zonder gif
Dossier Groene Apps
Kitchenhugs: de website waar zelfs de boterhamzakjes duurzaam zijn

Over de schrijver