3 natuurlijke ingrediënten die wonderen doen voor de huid

258156678 6Fadb70Da3 1
Bron: Darwin Bell (Flickr.com)
Een goede verzorging van de huid heeft voor steeds meer mensen de hoogste prioriteit. Er zijn dan ook heel veel cremes op de markt om daarbij te helpen. Zoveel zelfs, dat je niet meer weet wat je moet kiezen. Huiddeskundigen helpen ons kiezen: de meest effectieve ingrediënten komen uit de natuur.

Sleedoorn
De sleedoorn-struik staat ook wel bekend als de Europese blauwe bes. De bessen van deze struik lijken op bosbessen. Ze zijn rijk aan vitamines en anti-oxidanten, essentiële voedingsstoffen die veroudering van de huid tegengaan. Door het hoge niveau van fruitzuren verstrakken de poriën. Ook heeft het een samentrekkend effect. De bio-suikers en mineralen van deze bes zijn gunstig voor de vermoeide huid, bijvoorbeeld van zwangere vrouwen en rokers.

Kakadu pruim
De Kakadu pruim wordt op dit moment meer verkocht als ingrediënt voor schoonheidsmiddelen, maar het zit steeds vaker ook in voedingsupplementen en weerstandsverhogende dranken. Terecht, want de pruim staat bekend om zijn enorme hoeveelheid vitamine C: namelijk vijftig keer meer dan in een sinaasappel. Daarnaast is de pruim rijk aan polyfenolen en anti-oxidanten. De Kakadu pruim vermindert schade aan de huid door bijvoorbeeld zon. Daarnaast verhoogt het ook de aanmaak van collageen en vergroot het de elasticiteit.

Druiven
Reservatrol is een polyfenol – een chemische verbinding die in diverse plantensoorten voorkomt, vooral in de schil van blauwe druiven. Reservatrol heeft een gunstige werking bij het voorkómen van hartaandoeningen en kanker, met name borstkanker. Daarnaast is het een krachtige antioxidant die zeer effectief is in de strijd tegen huidveroudering. Bovendien heeft het een antibacteriële en onstekingsremmende werking. Goed voor een gave huid.

Bron: Huffingtonpost

Lees ook:
Laat je inspireren door duurzame doeners
Zo schep je met je tuin een groene wereld
Britse run op zonnepanelen