3 redenen waarom een huisdier je gezond houdt

3086132328 E2041Be795
Bron: Jpctalbot (Flickr.com)

Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken bewijzen dat een huisdier ons gezonder maakt. Dat verklaart het toenemende gebruik van dieren in ziekenhuizen, scholen en verpleeghuizen. Huisdieren zorgen voor de volgende voordelen.
Lagere bloeddruk
Uit onderzoek van het Brooklyn College blijkt dat mensen die een hartaanval hebben gehad, langer leefden wanneer ze een huisdier hebben. Een andere studie, gedaan door Queen’s University in Belfast, bewijst dat het aaien van een eigen hond de bloeddruk kan verlagen.
Meer zelfvertrouwen
Daarnaast verhoogt interactie met dieren het niveau van het hormoon oxytocine. “Dit hormoon helpt ons gelukkig te voelen en geeft ons zelfvertrouwen. Maar ook op langere termijn heeft dit effect. Oxytocine helpt bij de aanmaak van nieuwe cellen en helpt het ons lichaam sneller te genezen,” aldus Rebecca Johnson, verpleegster van het Research Center for Human / Animal Interaction aan de Universiteit van Missouri College of Veterinary Medicine.
Sociale steun
Het gebruik van dieren in medische instellingen wordt al meer dan 150 jaar gedaan. “Florence Nightingale erkende al dat dieren een sociale steun zijn bij geesteszieken,” zegt Aubrey Fine, klinisch psycholoog en hoogleraar aan de California State Polytechnic University. “Dieren helpen kinderen om naar een arts of psycholoog te gaan, omdat het kind op z’n gemak wordt gesteld en bereid is om meer te vertellen.”
Bron: npr.org
Lees ook
Sportsupplementen zijn onzinnige miljoenenbusiness
5 eetbare onkruiden
Heb jij Duurzaam Nederland al gezien?

1 gedachte over “3 redenen waarom een huisdier je gezond houdt”

Reacties zijn gesloten.