Eerste editie debatLABB met Ronald Plasterk

Ronaldplasterk Facebook Labbsessies
Bron: Facebook-Pagina Labbsessies

Wie in deze verkiezingstijd genoeg heeft van de door spindoctors ingefluisterde verkiezingstaal, moet donderdagavond 9 augustus naar Club Ziggo komen voor het debatLABB: een debat én een enerverend avondje uit. De makers van Llowlab hebben zich verenigd in de LABBsessies en organiseren ieder kwartaal een debatLABB in Club Ziggo. Vanavond wordt afgetrapt met een muzikaal debat dat gratis toegankelijk is voor publiek. Een debat dus, maar dan leuk.
Politici René Leegte (VVD), Ronald Plasterk (PvdA), Jasper van Dijk (SP), Bram van Odijk (GroenLinks), Stientje van Veldhoven (D66), Marieke van der Werf (CDA) en Eppo Bruins (Christen Unie) zullen tijdens dit eerste debatLABB aan de tand gevoeld worden door vooraanstaande wetenschappers als Louise Vet (Nederlands Instituut voor Ecologisch Onderzoek NIOO), Kees Hummelen (Rijksuniversiteit Groningen) en Ton van der Steen (Erasmus MC). En andersom! Debatleider is Jan Douwe Kroeske, presentator, producent en initiatiefnemer Llowlab en debatLABB. Hij zal deze avond worden bijgestaan door onderzoeksjournalist Jaïr Stein van de VPRO.
Zij debatteren in Club Ziggo over het zwabberbeleid van de overheid op gebied van duurzame innovaties en wetenschap. Zijn we in de afgelopen jaren op het gebied van een duurzame samenleving voor- of achteruit gegaan? Welke politicus durft zich nog uit te spreken voor het belang van wetenschappelijk onderzoek, voor innovatie en implementatie van duurzame technologieën? Vooral nu het grootste deel van Nederland de hand op de knip heeft en verwacht dat de overheid hetzelfde doet.
Ben jij er bij? Vanavond om 18:30 in Club Ziggo, Amsterdam.

Over de schrijver