4 groene festivals die je zintuigen op scherp zetten

2287740875 425Bd09Ea5
Foto: Torley (Flickr)

Mediteren met topmodel Susan Smit  of naar de groenste Europese film, aangeprezen door actrice Thekla Reuten: duurzame festivals zijn hip! Er is voor ieder zintuig wat wils: van ogenstrelende fair fashion tot smaakpapillen verleidende hapjes en van interactieve films tot rustgevende meditaties. Zorg dat je er bij bent komende weekends en je bent na een dagje genieten weer op de hoogte van de laatste groene trends.

Strawberry Earth Film Festival – 3 en 4 juni – Amsterdam, Studio K

Voor de derde keer kijk je in Studio K in Amsterdam naar de nieuwste ‘groene’ films en documentaires en pik je daarnaast creatieve en duurzame initiatieven mee op het gebied van eten, mode & lifestyle en electrisch vervoer. Het festival lanceert Europa’s eerste Green Film Making Competition met actrice Thekla Reuten als ambassadeur. Op 4 juni is er een speciale VIP screening van The Revenge of the Electric Car. Bezoekers maken kans op het lenen van een elektrische Tesla voor een heel weekend. Op 3 juni organiseert tijdschrift GREEN2 de kickstart Competition waar duurzame genieën hun ideeën voor de toekomst kunnen presenteren.

Fabulous Food Festival – 28 en 29 mei – Haarlem, Lichtfabriek

Dit is hét duurzame culifestijn van Nederland waar bewezen wordt dat culinair genieten en duurzaamheid prima samen gaan. De crème de la crème in de ecofoodwereld presenteert hier haar producten: van bio champagnes tot spetterverse sappen, tapas en lattes. ZTRDG organiseert creatieve smaakateliers  en kinderen kunnen bonbons maken of smaaklessen volgen.

Festival van de lokale schoonheid – 4 juni – Zwolle, Doepark Nooterhof

Wil je nu ook wel eens weten hoe je aan hippe en verantwoorde kleding komt, ga dan naar het fair fashion festival in Zwolle, een festival met fair fashion, duurzaam design en natuurzuivere cosmetica. Hier kan je volop verantwoord shoppen en een bezoekje brengen aan de verwensalon, workshops of genieten van goed en gezond eten.

Change your mind day – 4 juni – Amsterdam, Oosterpark

Begin je je groene levensstijl liever in je hoofd, ga dan gratis mediteren met Susan Smit, model, schrijfster en moderne heks, in het Oosterpark tijdens de tweede Europese Change Your Mind Day. In vier tenten worden er meditatie-instructies gegeven en zijn er yoga-lessen, massages en optredens. De dag wordt georganiseerd door de Boeddhistische Unie en de Boeddhistische Omroep Stichting.

Over de schrijver