5 ideeën om de natuur in huis te halen

Het is inmiddels hartje winter en flink koud buiten. Omdat het niet erg uitnodigt om naar buiten te gaan, hebben we een aantal tips hoe je de natuur je huis inhaalt! 
Het is momenteel een veelgehoorde kreet in interieurland: ‘Haal je tuin naar binnen’. Als grote liefhebbers van de natuur kunnen we ons helemaal vinden in deze trend. Maar hoe maak je van je huis een groene oase?  Deze 5 tips laten je zien hoe je de natuur in huis haalt.
1. Zet je huis vol planten
Geen verassing uiteraard maar de makkelijkste manier om de natuur je huis binnen te halen is door veel planten neet te zetten. Kies vooral voor heel veel verschillende planten in heel veel verschillende potten. Je kunt ze neerzetten op de vensterbank of op de eettafel, maar je kunt ze natuurlijk ook ophangen. En vergeet ook de badkamer niet, er zijn genoeg planten die ook daar goed gedijen. En in de slaapkamer dragen planten bij aan een fijn binnenklimaat. De planten hoeven niet allemaal strak in de pot te zitten, hang ze op of maak bijvoorbeeld een klein terrarium.

Afbeelding: Vt Wonen
Afbeelding: Vt Wonen


2. Takken en boomstammen
In de herfst zochten we nog naar dennenappels en kastanjes, nu is het de tijd om mooie takken en stammen te verzamelen. Zorg dat je ze eerst wel een tijdje buiten in de schuur laat staan zodat eventuele beestjes de tak kunnen verlaten voor ze in je huiskamer krioelen. De takken zet je in een mooie vaas of schilder je in een mooie poederkleur. De stukken boomstam kun je gebruiken als krukje, onderzetter of zelfs al hangend tafeltje.
3. Zorg voor (natuurlijke) verlichting
Kies voor een lamp in een kleur die voorkomt in de natuur. Koperkleurige koepel hanglampen voor boven de eettafel passen perfect bij een zowel industriële inrichting als bij natuurlijke materialen in huis. Maar ook een houten of rieten lamp is ideaal om een natuurlijke omgeving te creëren, ook voor als je liever niet meteen over the top wilt gaan.
Planten In Boomstammetjes
Planten In Boomstammetjes

4. Ga voor hout en bamboe
Met hout kun je ontzettend veel doen, of je nu een in het oog springend houten meubel plaatst of het liever een wat subtieler plaatsje in je woonkamer geeft. Kies bijvoorbeeld voor een houten plantenpot, een subtiel houten bijzettafeltje of een aantal houten schapen voor aan de muur. Een groot voordeel is bovendien dat je een houten meubelstuk kunt blijven oververven en het daarom altijd met de tijd mee kan gaan. Nog beter voor het milieu en net zo mooi is bamboe. Het  heeft de sfeer en uitstraling van hout, maar er hoeft geen boom voor gekapt te worden.
5. Dieren in je interieur
Ook leuk, dieren je huis in halen. Bijvoorbeeld met een mooie oude schoolplaat, of een (nep)gewei aan de muur. Deze trend is goed te combineren met vintage-items en het past goed in een interieur met Scandinavische invloeden. Ook met een schapenvacht op de stoel of kussens met dierenprints haal je een beestenboel binnen.
Afbeelding: Lindehuis
Afbeelding: Lindehuis

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Besselink Licht. 

Over de schrijver

4 gedachten over “5 ideeën om de natuur in huis te halen”

  1. Pingback: 14 DIY Tree Stump Decorations For Lovely Rustic Touch – Dreams in Life

  2. Pingback: Duurzaam en groen wonen? Ga voor een Botanisch interieur.

  3. Eens met Claudia. Haal nieuwe lampen in huis (in modetrend koperkleur). Je huidige lampen laten hangen lijkt me toch groener. Het lijkt op reclame van interieurinrichtingbranche.

  4. Hoe groen is de tip? Haal stammen in huis te halen met de tekst: Zorg dat je ze eerst wel een tijdje laat staan zodat eventuele beestjes doodgaan, voordat ze dadelijk in je huiskamer krioelen. Laat de beestjes lekker in de natuur. Natuur binnenhalen om vervolgens de natuur te vernielen is niet groen. Ga lekker naar buiten de natuur in.

Reacties zijn gesloten.