4 jonge meiden houden 3000 Nederlanders van het vlees

Veggie ChallengeNieke, Meike, Lisa en Veerle (foto’s) zijn 4 jonge idealisten met een missie: ze zorgen dat deze zomer 3000 mensen 30 dagen minder vlees eten. Ze organiseren daarvoor de VeggieChallenge. Na een oproep op Facebook stroomden de inschrijvingen binnen.
Deelnemers bepalen hun eigen doel, bijvoorbeeld twee dagen in de week vegetarisch of 30 dagen helemaal plantaardig. Het VeggieChallenge team ondersteunt met raad en daad, recepten, kooktips, prijzen en als afsluiter een groot Viva Las Vega’s Food Festival op 30 juni in Amsterdam.
“Veel mensen willen duurzamer eten, maar weten niet goed waar te beginnen. Precies deze mensen gaan we met deVeggieChallenge helpen om daadwerkelijk hun eetgedrag aan te passen”, vertelt Veerle, één van de initiatiefneemsters. Wie zich aanmeldt, krijgt wekelijks gratis recepten, tips, kortingen en maakt kans op mooie prijzen,
zoals kookboeken en culinaire workshops. “Bovendien doe je iets goeds voor jezelf en voor het milieu.”
“Het is niet onze bedoeling om heel Nederland in één keer vegetariër te maken,” vult Nieke aan. “Je uitdaging bepaal je helemaal zelf. Als je nu elke dag vlees of vis eet, is één dag per week vegetarisch al een mooie uitdaging. Maar ook vegetariërs willen we aanmoedigen om eens voor een plantaardige maaltijd te kiezen en creatief te zijn met eten. Een kleine actie maakt al zo’n verschil! Als heel Nederland nu zou beslissen 1 dag per week geen vlees te eten, dan zou dat qua vermindering van broeikasgasuitstoot overeenkomen met 1 miljoen auto’s van de weg halen.”
Lees ook:
Zo overleef je de eerste maand als vegetariër
Vegetariërs krijgen genoeg vitamine B12
Ex-vegetariërs worden slager en jager
Ronald Giphart vertelt in dit filmpje waarom hij ook meedoet aan de VeggieChallenge.

Over de schrijver

2 gedachten over “4 jonge meiden houden 3000 Nederlanders van het vlees”

Reacties zijn gesloten.