4 tips om schadelijk radon en thoron in huis te voorkomen

Foto: Mad House Photography, Flickr

Milieucentraal heeft een aantal goede tips om de hoeveelheid schadelijk radon en thoron gas in huis te verminderen. De organisatie komt met deze tips naar buiten naar aanleiding van het nieuws vandaag dat deze gassen in Nederland jaarlijks verantwoordelijk zijn voor enkele honderden gevallen van longkanker.
(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
* Zorg voor goede luchtverversing in huis, door continue ventilatie.
* Ventileer de kruipruimte goed, zodat radon daar niet kan ophopen.
* Dek de bodem van de kruipruimte (luchtdicht) af met folie, en maak het kruipluik en de beganegrondvloer luchtdicht. Dat voorkomt aanvoer van radon uit de bodem naar uw huis.
* Gebruik materialen die weinig radon afgeven, zoals glas, staal, natuur- of rogips, kalksteen en hout.
Lees het hele artikel op Milieucentraal.nl

Over de schrijver

1 reactie op “4 tips om schadelijk radon en thoron in huis te voorkomen”

  1. naar mijn inschatting is de derde tip, dek de bodem van de kruipruimte enz enz, de meest effectieve. dat is samen met de vierde tip interessant omdat u toch liever maatregelen treft die het doordringen van radon voorkomen i.p.v. nooit even effectieve maatregelen die de pijn moeten verzachten? ikzelf heb het radonfolie van Tonzon in de kruipruimte, effectief tegen zowel optrekkend vocht uit de bodem als de stille sluipmoordenaar Radon.

Reacties zijn uitgeschakeld.