4 tips om zelf de Spelen nog duurzamer te maken

Prullenbakken In London
Foto: Kees Groenland

Honderden Nederlandse sporters zetten de komende weken hun beste beentje voor om voor ons land zo veel mogelijk medailles binnen te slepen. Het kost een hoop energie om alle sporters en begeleiders van alle gemakken te voorzien. En ook nog een heleboel van ons maken een snel tripje naar London deze dagen. Ook al is duurzaamheid één van de speerpunten van de Olympische Spelen in London, we kunnen niet ontkennen dat het veel energie kost.
Vier tips om zelf beter te kunnen bijdragen aan nog duurzamere Spelen:
1. Neem een eigen flesje mee, bijvoorbeeld een hervulbare Dopper. Deze mag je niet vol mee een stadion in nemen (maximaal 100 ml is toegestaan), maar bijvoorbeeld in het hockeystadion zijn bijvulpunten met drinkwater. Goed voor jou en scheelt volle prullenbakken met PET-flesjes. Kijk hier voor alle Rules & Regulations per stadion.
2. Natuurlijk regent het in Engeland af en toe. Zorg voor een regenjas in je bagage. Poncho’s zijn natuurlijk overal wel te koop, maar liever je eigen goede regenjas, dan een wegwerpexemplaar van de hoek van de straat.
3. Gooi afval netjes gescheiden weg, ook op straat. We zijn het in Nederland nog niet helemaal gewend, met onze eet-alles-prullenbakken, maar in Engeland kan je wel gewoon netjes afval scheiden, ook on-the-go.
4. Ben je van plan om bovengronds te reizen en is het te ver om te lopen? Neem een elektrische taxi. In het centrum van de metropool rijden volledig elektrische auto’s rond die je graag meenemen, in de buitenwijken zijn hybride taxi’s om de uitstoot van CO2 te verminderen. Alle kleine beetjes helpen.
Lees ook:
5 redenen waarom London 2012 groenste spelen ooit zijn
Ga lopen tijdens de Spelen

Over de schrijver