4 trucs om slechte eetgewoontes te doorbreken

Eten Msn
Bron: Darwin Bell (Flickr.com)

Slechte gewoontes zijn moeilijk om te doorbreken, zeker als het gaat om eten. Maar met deze trucs leer je om vier slechte eetgewoontes te doorbreken en gezondere keuzes te maken.
Serieus snacken
Houd je van tussendoortjes en eet je lichte hoofdmaaltijden, dan loop je toch het risico om uiteindelijk teveel te eten. Chips, koekjes en zoutjes zijn immers niet zo voedzaam en je neemt er al snel teveel van. Het voordeel van een tussendoortje is dat het de bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Kies dus voor twee snacks van 100 tot 300 calorieën per stuk, zoals een volkoren cracker met kaas, een handje noten of worteltjes met hummus.
Hersenloos herkauwen
Als je televisie kijkt terwijl je eet, heb je je aandacht niet bij het eten. Dit ‘hersenloze eten’ maakt je gevoelig voor teveel eten. Zoek voor jezelf uit in welke situaties jij gedachteloos eet. Probeer deze situaties te vermijden en focus je volledig op de maaltijd. Dit geldt ook voor een tussendoortje. Stel het moment van een snack uit, tot je jouw volledige aandacht bij het eten ervan kunt hebben.
Emotie eten
Sommige mensen eten om hun humeur op te peppen. “Wanneer je hersenen meer serotonine aanmaken, verbetert jouw humeur. Maar dit is van tijdelijke aard,” aldus wetenschapper Judith Wurtman. Het werkt verzachtend op het moment, maar voedt ook angsten en frustraties. Dit leidt tot een cyclus van slechte stemmingen en gestage gewichtstoename. Probeer voor je de kast opentrekt te achterhalen waarom je wilt eten en kies liever voor een andere moodbooster. Kijk een film, maak een wandeling of bel een vriend of vriendin. Wil je toch iets eten, kies dan voor een volkoren traktatie.
Verwen vreten
Let je doordeweeks goed op wat je eet en ‘gun’ je jezelf van alles in het weekend? Uit gegevens van de National Weight Control Registry blijkt dat deze mensen een grotere kans hebben om aan te komen. Eet een lichte maaltijd voor je naar een feestje gaat en beperk het alcoholgebruik. Daarnaast helpt het om ook doordeweeks eens iets lekkers te nemen. Zo voelt het weekend niet als ‘verwennerij’ en is het makkelijker opletten wat je eet.
Bron: Fox news
Lees ook
Social media spelen rol in vergroening maatschappij
Grieken stappen over op alternatieve munt
Mens is grootste barrière voor duurzame kantoren

2 gedachten over “4 trucs om slechte eetgewoontes te doorbreken”

Reacties zijn gesloten.