4 verrassende voordelen van tuinieren

Voordelen Van Tuinieren

Nu de dagen langer worden en het zonnetje steeds vaker schijnt, komt ook het tuingereedschap weer uit de schuur. En dat blijkt zowel voor je geestelijke als lichamelijke gezondheid erg goed te zijn. Wij hebben 4 verrassende voordelen van tuinieren voor je op een rijtje gezet.

1. Het verkleint de kans op diabetes

Wie actief is in de tuin, krijgt zonder problemen genoeg beweging; met één dag actief onkruid wieden of spitten zit je al aan de 150 minuten die je per week zou moeten bewegen. Deze hoeveelheid over meerdere dagen verdelen kan natuurlijk ook. Als je je tijd in de tuin ook nog eens doorbrengt met het verbouwen van je eigen groenten en fruit, maakt dat het ook makkelijker om gezond te eten en op die manier diabetes het hoofd te bieden.

2. Het maakt tevredener

Uit onderzoek van de University of Texas en Texas A&M is gebleken dat mensen die zich omringen met groenten, planten en bloemen zich vrolijker, doelgerichter, sterker en tevredener voelen. Wie niet tuiniert, scoort op die punten aanzienlijk lager.

3. Het verkleint de kans op osteoporose

Onderzoekers van de University of Arkansas voerden een onderzoek uit onder 3.310 oudere vrouwen, waaruit bleek dat vrouwen die regelmatig tuinierden minder last hadden van osteoporose dan joggers, zwemmers en vrouwen die aerobics deden. Volgens de onderzoekers komt dit doordat tuinieren lijkt op gewichtheffen en dat helpt tegen deze ziekte.

4. Het helpt om beter te slapen

Mensen met spanningsstoornissen en dementie blijken veel baat te hebben bij tuinieren; het helpt ze kalmeren en zorgt ervoor dat ze beter slapen. Zij zijn niet de enigen; tuinieren vermindert stress en wie minder stress heeft, slaapt beter.

Bron: MNN.com