40 projecten door naar volgende ronde ASN Bank Wereldprijs

Asn Bank Wereldprijs. Foto: Voor De Wereld Van Morgen40 projecten zijn door naar de volgende ronde van de ASN Bank Wereldprijs. Een jury van deskundigen boog zich over in totaal 100 projecten, en koos de 40 meest veelbelovende projecten. Deze maken kans op een van de vier themaprijzen à €10.000.

De projecten vormen het neusje van de zalm van duurzame projecten in Nederland. Een aantal voorbeelden van de inspirerende, opmerkelijke en mooie projecten die geselecteerd vind je hier:

Dierenleedvrije schoenen van Freebird: schoenen die niet gemaakt zijn van leer, andere dierlijke producten of producten die getest zijn op dieren.

De kledingbibliotheek: koop geen nieuwe kleren, maar leen kledingstukken voor een bepaalde tijd, ruil in en kies weer een nieuwe garderobe.

De fiets die nooit verdwijnt: een recyclingproject dat nieuwe kinderfietsen maakt uit onderdelen van oude fietsen.

Makkelijke moestuin: tuinieren op een gemakkelijke wijze, waardoor schoolkinderen leren zelf een moestuin te onderhouden.

Foodsharing: een nieuwe manier om voedsel dat op de ene plek verspild zou worden, op een andere plek te krijgen, zowel voor particulieren als bedrijven.

Alle veertig projecten zie je hier

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Buurtbewoners toveren braakliggende grond om tot Torentuin

Over de schrijver